Încă o tentativă de furt bancar prin e-mail

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Banca vizată: BRD * Hoţii folosesc un site-clonă, un spion de parole şi vor de fapt să vă golească contul *

Zilele trecute s-a „lansat pe piaţă” o nouă tentativă de furt bancar. Mare atenţie! Dacă primiţi pe email următorul mesaj, este indicat să nu deschideţi link-ul din acesta, deoarece vă trimite către o pagină fictivă şi încearcă să vă instaleze în computere un program spion de parole.

Iată mesajul trimis de hoţi: „Miercuri, 18 Martie, utilizatorii de e-mail au fost ţintele unei tentative de fraudă de tip phishing, aceştia primind mesaje care îi direcţionau catre www.brd-net.ro, un website cu un design identic cu cel al serviciului de internet banking al BRD dar care era de fapt un site fals. BRD-Groupe Societe Generale a luat imediat măsuri pentru blocarea acestei tentative de furt de date personale, iar securitatea sistemului informatic care susţine funcţionarea serviciului de internet banking BRD-Net nu a fost niciun moment pusă în pericol. Împreună cu o echipă de specialişti în securitatea bancară, BRD a dezvoltat o noua platformă de internet banking ce face faţă oricărui astfel de atac informatic. Ca acest nou sistem să aibă efect asupra contului dvs. vă rugăm să vă înscrieţi pe noua platformă prin simpla confirmare a datelor contului, pe website-ul BRD-Net. După confirmare BRD-Groupe Societe Generale vă garantează economiile/depozitele printr-o poliţă de asigurare ce acoperă pierderi prin frauda bancară de orice tip până la 50.000 Euro, ce o veţi primi gratuit prin poşta în următoarele 7 zile lucrătoare de la data înscrierii. Pentru confirmare, accesaţi sistemul dând click pe linkul de mai jos: https://www.brd-net.ro/part/ro/idehom.html”.

Mare atenţie! Deşi aparent vine din partea BRD, mesajul este de fapt o tentativă de a vă fura datele şi a vă goli cardul.

Nu răspundeţi la e-mail şi nici nu accesaţi linkul! Asta dacă ţineţi la banii dumneavoastră.

Citit 1088 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.