UPDATE / Protest ecologist pentru localnicii din Izvoarele

UPDATE / Protest ecologist pentru localnicii din Izvoarele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acţiunea a durat o oră şi a fost îndreptată împotriva exploatării gazelor de şist

Filiala locală a Partidului Ecologist Român a organizat, duminică, un protest în satul Izvoarele, acolo unde localnicii nu au primit încă răspunsuri cu privire la cauzele cutremurelor care zguduie de ceva timp localitatea. 50 de membri ecologişti au militat, timp de o oră, împotriva exploatării gazelor de şist. Aceştia susţin că exploatările sunt de fapt de vină pentru toate mişcările seismice care au avut loc în ultima perioadă la Izvoarele. Protestul, care a avut loc pe strada principală, chiar în faţa bisericii, a debutat cu o rugăciune spusă de preşedintele filialei locale PER, Eugen Stamate. „Astăzi protestăm în sprijinul locuitorilor din Izvoarele. Pur şi simplu vrem să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că a trecut foarte mult timp de când au început cutremurele şi nimeni nu a dat un răspuns concret cu privire la cauza acestor fenomene. Nu este normal, oamenii aceia trăiesc într-o tensiune puternică şi au dreptul să ştie ce provoacă aceste fenomene. Îi chemăm şi pe guvernanţii acestei ţări să stea o săptămână aici să simtă pe pielea lor teroarea oamenilor”, a declarat Eugen Stamate.

“Nu exploatărilor gazelor de şist”, “România – teamă şi cutremur”, sau “Vrem natură, nu cianură”, au fost doar câteva dintre sloganurile care au răsunat pe strada principală din Izvoarele.

La protest a participat şi preşedintele Consiliului Naţional PER, Dumitru Bădrăgan, care a declarat că spaima oamenilor este justificată, în condiţiile în care nimeni nu le spune oamenilor care este cauza cutremurelor şi bubuielilor din ultimele trei săptămâni.

La protestul ecologiştilor au participat foarte puţini localnici, motiv pentru care aceştia au strigat în repetate rânduri „Noi venim de la Galaţi, voi în case ce mai staţi”.

Citit 1236 ori Ultima modificare Duminică, 13 Octombrie 2013 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.