Asistentă lovită cu picioarele de un bolnav!

Asistentă lovită cu picioarele de un bolnav!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni seară, pe strada Tecuci, în zona Maşniţă, la blocul PM 4, R.D., un gălăţean de 27 de ani şi-a ieşit din pepeni, beat criţă fiind, şi a spart cu pumnul geamurile uşilor de la intrarea în bloc.

Chiar dacă el nu se aştepta, s-a tăiat destul de serios la un braţ, iar cetăţenii din zonă, alertaţi de scandal, au chemat autorităţile. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici, odată ajunşi la faţa locului, oamenii legii l-au încătuşat pe scandalagiul care nu voia cu nici un preţ să se liniştească.

La sosirea Ambulanţei, însă, acestuia i s-au scos cătuşele, pentru a primi îngrijirile medicale necesare. „Am intervenit în urma unui apel lansat de Secţia 4 de Poliţie, în zona blocurilor de la Maşniţă. Un tânăr, deja încătuşat, dăduse cu pumnul într-un geam şi suferise leziuni la braţ”.

„Când a fost urcat în Ambulanţă, părea comatos şi nu punea probleme de siguranţă. I s-au scos cătuşele, a fost pansat şi i s-a luat tensiunea. Apoi, i s-a aplicat un garou, pentru a i se pune o perfuzie. În acel moment, tânărul s-a trezit şi a agresat o asistentă medicală din echipajul de intervenţie – a lovit-o cu picioarele şi a împins-o cu capul într-un perete al maşinii”.

La spital, tot cu scandal

„Bărbatul a fost transportat la UPU, unde a făcut, în continuare scandal. Asistenta şi-a scos deja certificat medico-legal, dar în cazul ei continuă investigaţiile medicale. În prezent, urmează să i se facă o tomografie”, a declarat în cursul dimineţii de ieri directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Mihai Polinschi.

Asistenta agresată are 26 de ani şi a preferat să îşi păstreze anonimatul. Totuşi, a povestit presei cum a fost lovită cu picioarele tocmai de cel căruia se grăbise să îi sară în ajutor.

Un caz extrem care demonstrează o dată în plus dificultăţile cu care se confruntă cadrele medicale de la Ambulanţă.

I-a pus pe gânduri şi pe poliţişti

Cum spuneam, bărbatul, aflat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, s-a pus din nou pe scandal, atât de vârtos încât evenimentul li s-a părut ieşit din comun până şi oamenilor legii, care au de-a face frecvent cu astfel de situaţii.  

În prezent, gălăţeanul care a răsplătit-o cu câteva lovituri de picioare pe asistenta  venită să-l ajute se află internat la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, sub observaţia atentă a medicilor specialişti.

Vecinii nu spun nimic

Când  am ajuns  la blocul PM4, uşa metalică de la intrarea în bloc, vopsită în albastru, cu ambele geamuri sparte, era încă împroşcată cu sânge. Dâra de un roşu-închis ducea până într-un mic parc, aflat în faţa scării, unde se afla o altă baltă de sânge uscat.

Am vorbit cu un bărbat care tocmai intra în scară. „Nu ştiu, încă, nimic, nu locuiesc aici, am venit la părinţi”, a ne-a spus omul.

Din scară a mai coborât un tânăr, între timp, care ne-a declarat că nici el nu ştie ce s-a întâmplat. „Da, locuiesc aici, dar nu eram acasă. Văd şi eu sânge pe aici şi geamul spart…” a mai  spus băiatul şi şi-a văzut de drum.

Nici locatarii aflaţi la balcoane nu prea s-au îngrămădit să ne dea detalii. E de înţeles, de ce să te pui rău cu vecinul, mai ales când acesta are un asemenea potenţial? 

Până una-alta, în cartier e din nou pace, cel puţin deocamdată. În vreme ce ne îndepărtam de bloc, de la una dintre ferestre răzbate un regal manelistic: „Mă doare inima, de frumuseţea ta…”. În rest, bună pace.   

„Victima nu a depus încă plângere. Dacă o va face, se vor lua măsurile care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene, Cristina Tatulici.

Şi măsurile sunt obligatorii. Pentru ca Robert Dumitraşcu, pentru că aşa se numeşte tânărul violent să înţeleagă şi el că binele se răsplăteşte cu bine şi că nici măcar beţia nu scuză atitudinea sa faţă de oamenii în halat alb.

Citit 1617 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.