Tiptil-tiptil, spre Basarabia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă ieri, 8 aprilie, la ora 11,00 se anunţa întreruperea traficului la punctele de frontieră moldoveneşti Cahul şi Giurgiuleşti, o oră şi jumătate mai târziu traficul era reluat, dar numai pentru camioane.

La Oancea şi Galaţi se putea trece, dar numai sub formă de scrisoare, pentru că Republica Moldova nu primea oameni… La ora 16, se modificase deja schimbarea: se putea trece (sau nu), depinde de baftă.

Ora 12,30: discriminare - camioanele trec, oamenii stau

Traficul maşinilor de mare tonaj sau care transportă marfă a fost reluat în punctele de trecere a frontierei Giurgiuleşti şi Cahul, au informat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Galaţi, miercuri, la ora 12,30:

„Am fost informaţi de către autorităţile vamale din Republica Moldova că traficul greu a fost reluat şi că autocamioanele sau maşinile de tonaj, ori care transportă marfă se pot prezenta pentru trecerea frontierei. Nu avem informaţii că s-ar întâmpla acelaşi lucru şi în ce priveşte traficul autoturismelor sau al persoanelor”, a declarat Marcel Antohe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor I.J.P.F. Galaţi, până miercuri, la ora 16,00 nu existau informaţii exacte şi oficiale din partea autorităţilor din Republica Moldova care să confirme faptul că întreg traficul ar fi fost reluat. Din fericire, la nici unul din punctele de frontieră gălăţene nu s-au produs evenimente, nesemnalându-se prezenţa vreunui grup de persoane doritoare de a ajunge cât mai repede în Republica Moldova.

Ora 16: reluarea traficului

La ora 16, prefectul Claudiu Brânzan a anunţat reluarea traficului de persoane pe la Oancea-Cahul şi Galaţi Rutier-Giurgiuleşti. Şi Didel Bădărău, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, a confirmat faptul că au fost informaţi, telefonic, de către grănicerii moldoveni, că s-a reluat traficul de călători în cele două puncte de trecere a frontierei. Totuşi, a precizat Didel Bădărău, există posibilitatea ca unii cetăţeni să fie întorşi de la graniţă, din motive pe care autorităţile din Moldova nu le comunică celor din România.

Pentru a preîntâmpina probleme care ar putea apărea la punctele de trecere a frontierei către Republica Moldova, prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, a decis, ieri după amiază, să dispună amânarea oricăror deplasări oficiale în această perioadă. Potrivit declaraţiilor prefectului de Galaţi, Claudiu Brânzan, din acest moment se vor amâna toate delegaţiile oficiale cu destinaţia Republica Moldova, pe care le aveau programate reprezentanţii instituţiilor publice deconcentrate sau cei ai administraţiei publice locale.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că cetăţenii interesaţi de modalitatea şi condiţiile în care pot trece graniţa, către Republica Moldova, se pot adresa Prefecturii Galaţi.

Citit 667 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.