Refugiile din staţiile de pe Calea Prutului sunt demolate și înlocuite cu panouri publicitare

Refugiile din staţiile de pe Calea Prutului sunt demolate și înlocuite cu panouri publicitare
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vechile adăposturi din staţiile de pe Calea Prutului au fost scoase, muncitorii de la Gospodărie Urbană făcând loc pentru noile refugii


Concepute pentru a adăposti valurile de muncitori de la fabricile din zona Căii Prutului - Menarom, Şantierul Naval, Port Bazinul Nou etc. - refugiile din staţiile pentru mijloacele de transport în comun sunt pe cale să devină istorie. Nu din cale afară de estetice, dar zdravene şi destul de mari încât oamenii să nu fie plouaţi, bătuţi de vânt sau de ninsoare cât timp aşteptau tramvaiele sau cursele convenţie, refugiile au intrat în procesul de înlocuire, demarat de Primăria Galaţi. Tăiate cu flexul şi transformate în foi de tablă numai bune de reciclat, adăposturile au lăsat loc pentru noile „edificii”.

Câteva dintre noile schelete metalice ale viitoarelor refugii fuseseră miercuri la prânz deja amplasate în staţii, dar, aşa cum au fost gândite, nu par să poate adăposti mai mult de zece persoane înghesuite ca sardelele. Conform proiectului, refugiile cele noi au patru metri lungime, puţin peste 1,2 metri adâncime şi au o bancă în interior de 2,70 metri. E drept că nici numărul muncitorilor care lucrează în intreprinderile mai sus menţionate nu mai este atât de mare ca în urmă cu 30 de ani, dar faptul că în zonă au apărut numeroase firme şi companii face ca legea compensaţiei numerice să devină cumva aplicabilă.

O firmă din Reghin ne adăposteşte de ploaie

Societatea care a câştigat contractul cu Primăria Galaţi, cu o valoare totală de 311.690 lei, pentru confecţionarea noilor refugii este Grafis Art SRL din Reghin. Adăposturile care vor fi montate pe Calea Prutului, la Port Bazinul Nou sau la Damen, o zonă evident cu specific datorită numărului mare de persoane care folosesc transportul în comun, fac parte dintr-un lot de 71 de refugii, toate confecţionate după acelaşi tipar. Adăposturi după acelaşi model vor mai fi montate, spre exemplu, pe Domnească, la Spitalul CFR, la Gară, la Autogară, pe strada Aurel Vlaicu, la Spitalul de Boli Infecţioase, pe Radu Negru sau în Piaţa din Micro 39.

Citit 1664 ori Ultima modificare Vineri, 15 Noiembrie 2013 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.