Bolnavi şi obligaţi să doarmă în frig / Gălăţenii, fără soluţii salvatoare în războiul căldurii

Bolnavi şi obligaţi să doarmă în frig / Gălăţenii, fără soluţii salvatoare în războiul căldurii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi s-a anunţat în mod oficial că se va furniza agent termic încă de luni seară, caloriferele gălăţenilor au rămas încă reci. Din categoria celor care se îmbracă gros şi folosesc caloriferul electric pentru a-şi încălzi locuinţa face parte şi familia Tâmpeanu. Doamna Tâmpeanu este bolnavă, a fost operată recent şi urmează un tratament cu citostatice. Boala nu-i permite să stea în frig, motiv pentru care în camera în care doarme şi-a montat un calorifer electric. „În dormitor se încălzeşte. În restul casei, însă, este frig. Termometrul indică 14 grade. Am început deja să fac igrasie pe pereţi din cauza condensului. Mi se pare o bătaie de joc”, ne-a spus Verginica Tâmpeanu.

Oamenii sunt revoltaţi pentru că ştiu cât de mult s-au chinuit să nu rămână niciodată restanţieri la plata întreţinerii. „Nu numai că nu am avut niciodată în ultimii 15 ani restanţe la întreţinere. Aseară (n.r. luni) am fost la întreţinere şi am mai dus nişte bani. Am deja 197 de lei daţi în avans. Am făcut acest lucru tocmai pentru a nu rămâne în urmă. Şi ce răsplată primesc? Stau în frig. Am fost să întreb când ne vor da căldură, iar răspunsul a fost că, cel mai probabil, nu vom primi deloc în această iarnă. Sunt operat şi sunt obligat să stau înfofolit în casă. Prefer să plătesc în plus la factura de energie electrică pentru a-mi încălzi camera în care dorm, ca să nu fiu nevoit să dau bani pe medicamente”, ne-a explicat Iulian Tâmpeanu.

Cazul familiei Tâmpeanu nu este însă unicat. Ca ei sunt mult mai mulţi gălăţeni, buni-platnici, nevoiţi să stea în frig sau, şi mai rău, şi fără apă caldă, din cauza vecinilor care au uitat să-şi achite datoriile la întreţinere. „Momentan avem apă caldă, dar nici asta nu se ştie până când. Trebuie găsită o soluţie şi să le fie blindate apartamentele celor care au datorii foarte mari. Nu trebuie să suferim cu toţii pentru că unii nu îşi achită cheltuielile”, a conchis Iulian Tâmpeanu.

Din păcate, însă, soluţie salvatoare nu există, iar oamenii care s-au dovedit de bună credinţă sunt nevoiţi să sufere alături de rău-platnici. Mai contează că ne aflăm în secolul XXI?

Citit 2433 ori Ultima modificare Marți, 19 Noiembrie 2013 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.