Un Cousteau pentru Deltă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Manifestări de susţinere: În mai multe locuri din lume, basarabenii sau românii din diaspora îşi arată simpatia pentru manifestările din Chişinău. Basarabenii din Marea Britanie, reuniţi de Forumul moldova-uk şi Asociaţia Comunităţii Unite ale Moldovei ACUM UK  au demonstrat ieri la Londra, în Trafalgar Square, în semn de solidaritate pentru protestele democratice şi stoparea dictaturii comuniste din Republica Moldova. Federaţia Asociaţiilor Românilor din Italia îşi exprimă susţinerea totală faţă de mişcarea anticomunistă a tinerilor din Chişinău. Ziarul românesc ACASĂ din Canada se solidarizează acţiunilor de protest ale tinerilor  din Moldova împotriva regimului comunist al lui Vladimir Voronin.

* Ajutoare pentru victimele din Abruzzo: Centrul Comercial şi Social La Strada anunţă că în incinta complexului din Roma, Via Circonvallazione Nomentana, nr. 530, a fost deschis un birou de colectare de bani, produse alimentare, paturi, corturi, îmbrăcăminte etc, pentru sinistraţii cutremurului ce a lovit oraşul L`Aquila.

* Danemarca deschide piaţa muncii: Începând cu data de 1 mai 2009, guvernul Regatului Danemarcei a decis ridicarea restricţiilor aplicate liberei circulaţii a forţei de muncă din România.

* Londra în criză: Restaurantele şi magazinele româneşti din Londra resimt  puternic criza financiară. Preţuri mai mari, din cauza scumpirii la aprovizionare, vânzări mai slabe ca de obicei, concedieri, dar şi unele speranţe de redresare, după sărbătorile care se apropie, asta e starea românilor din capitala Angliei.

* Colegii noştri din Spania: Sâmbăta trecută s-a constituit la Madrid Asociaţia Ziariştilor Români din Spania (Asociación de Periodistas Rumanos de España - APRE).

* Caragiale la Strasbourg: Piesa de teatru "O scrisoare pierdută" de Ion Luca Caragiale, în traducere de Monica Lovinescu, se va juca din 9 până pe 15 aprilie, de la ora 20.30, iar duminică, 12 aprilie şi luni, 13 aprilie, de la ora 17.00, la teatrul «Artus» din Strasbourg.

* Londra mioritică: Viaţa păstorilor din România, trecută, actuală şi prezentă, va fi prezentată la Centrul Cultural Român din Londra miercuri, 22 aprilie, la ora 19:00, de către Caroline Juler. Nu ştim dacă va fi discutat şi cazul Gigi Becali…

* Galerie în Torino: Galeria de artă „Aripa" din Torino va găzdui vineri, 17 aprilie, de la ora 18.30, inaugurarea expoziţiei de iconografie bizantină  „Meridianele spiritualităţii", a artistei Mariana Papara.

* Francine Cousteau, ambasador onorific al Deltei Dunării: Francine Cousteau, soţia faimosului explorator Jacques-Yves Cousteau, a fost numită ambasador onorific al Deltei Dunării, în semn de recunoaştere a eforturilor depuse pentru dezvoltarea şi promovarea, la nivel internaţional, a valorilor Deltei. Oare Drugan, de la Garda noastră regională de mediu, ştie?

Citit 1011 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.