SMURD Galaţi are nevoie de sprijin / Companiile îi pot ajuta pe salvatorii de vieţi

SMURD Galaţi are nevoie de sprijin / Companiile îi pot ajuta pe salvatorii de vieţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au scos sute de oameni din ghearele morţii, în cei aproximativ şapte ani de zile de la înfiinţare, şi au participat, cu dăruire, la acţiuni cu adevărat dramatice, pe care mulţi dintre noi nici măcar nu şi le pot închipui. Puţini ştiu însă că salvatorii de vieţi, pompierii şi medicii de la SMURD Galaţi, au nevoie şi ei, la rândul lor, să fie ajutaţi. Vasile Pârlog, directorul executiv al Prefecturii, preciza, la finele lunii noiembrie, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, că salvatorii de vieţi au nevoie de echipamente şi dotări pentru a putea acţiona cu succes chiar şi în cele mai vitrege condiţii, chiar dacă ei, de regulă, nu ţipă şi nu cer.
Companiile din Galaţi au şansa, până pe data de 31 decembrie, să doneze 20 la sută din impozitul pe profit asociaţiilor şi ONG-urilor, iar agenţii economici ar putea lua în calcul, cu această ocazie, chiar sponsorizarea Asociaţiei SMURD Galaţi. Modalitatea de redirecţionare este foarte simplă: compania îşi calculează suma aferentă celor 20 la sută din impozitul pe profit, după care încheie un contract de sponsorizare cu un ONG pe care îşi doreşte să îl susţină, iar cheltuielile sunt deductibile. Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare şi nu afectează profitul net al companiei.

Citit 1760 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2013 12:11

5 comentarii

 • postat de SURD de GALATI
  Marți, 10 Decembrie 2013 15:23
  92.80.160.***
  Stimata ziarista, va rugam, spre binele comun, sa lamuriti urmatoarele:
  1. Cine este SMURD GALATI si ce legatura are, in afara de coincidenta de nume cu FUNDATIA SMURD a dr. Arafat;
  2. Care e treaba cu cei 20% din impozitul pe profit, intrucat contabila mea nu a stiut sa imi explice;
  In rest, sa aveti sanatate si putere de munca!
  0
  1
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 10 Decembrie 2013 09:25
  92.80.191.***
  SMURD Galati este, de fapt, o capusa. Banii donati de naivi nu vor ajunge niciodata la serviciul pus pe picioare de dr. Arafat.
  http://adevarul.ro/news/eveniment/galati-hotie-stat--fondurile-smurd-1_50ae2ab67c42d5a6639a4634/index.html
  0
  1
  Raportează
 • postat de Ante-Scriptum: Vasile Parlog a fost unul dintre directori aroganti ai Apa Canal...
  Marți, 10 Decembrie 2013 07:37
  5.13.134.***
  Si totusi, din cate stiu, SMURD Galati este Asociaţia SMURD Galati, nu face parte din reteaua Fundatia pentru SMURD,avandu-l fondator unic pe doctorul Arafat (vezi aici statutul http://193.226.0.150/site_fundatie/multimedia/pdf/activitate/statut_fundatie.pdf). Practic, Ministerul Sanatatii, din ai carui bani au fost cumparate ambulantele (ca scrie pe ele, la spate) face reclama SMURD. Asta ar fi concluzia contra SMURD. Pe de alta parte, daca SMURD Galati ar face parte din Fundatia dr. Arafat, acesta ar avea drept sa taie si sa spanzure si la Galati (si asta o scriu ca fiind de bine, in dauna cine stie cator incompetenti sau cheltuitori aiurea s-or fi afland prin structura...).
  Pe de alta parte, ceea ce trebuie sa fie foarte clar: 2 la suta nu se pot vira in contul unei institutii de stat. Legea nu permite. Deci: fie Asociatia SMURD de la Galati este o structura a statului (avand ambulante de la acesta) si atunci degeaba varsati 2 la suta in contul ei fiind acei bani vor fi redirectionati catre Fundatia pentru SMURD a lui Arafat. Ceea ce nu e rau, dar sa stiti ca nu are efect direct pentru Galati. Ori Asociatia SMURD este o asociatie de tip ONG, in stransa colaborare cu statul (de vreme ce foloseste ambulantele achizitionate de acesta) si atunci exista posibilitatea ca 2 la suta redirectionati sa ajunga in conturile sale.
  Dar, ca opinie personala, m-as feri sa dau bani unei asociatii sprijinite intens de stat. Statul care in rest, in managementul medicinei, e praf si pulbere.
  Ziaristul ar trebui sa stie toate lucrurile astea si sa lamureasca clar problema din capul locului. Daca nu stie, ar trebui sa nu-si lege numele de slujirea unor cauze pe care nu le cunoaste. Nu e moral, cu atat mai putin deontologic.
  0
  4
  Raportează
 • postat de crystal
  Luni, 09 Decembrie 2013 16:55
  89.137.136.***
  @ Lopataru Gropamin
  Ai perfecta dreptate .
  Se strang miliarde din cotizatia CAS care o ia cu japca din salariu . Banii sunt folositi in interese proprii de catre tovarasii guvernanti. Nici nu ar trebui platit CAS-ul.Sau redus procentul si redirectionat o parte si catre SMURD.
  Daca era excelenta gestionare si vroiau sa faca treaba buna cu sanatatea, macar odata la 6 luni ar fi utilat un spital din tara, pe rand cu un aparat ultraperformant.
  Acum lumea nu se mai duce la medic de frica ,, ca trebuie sa impinga dreptul, dar toti continua sa cotizeze la CAS fiindca il iau japca.Nemai ducandu-se lumea la doctor, Sanatatea nu mai e nevoita sa faca uz de fonduri, si asa se strang miliarde si mai multe. Nici nu aveti idee ce sume colosale se aduna doar in buzunarul unui om sau 2 din guvern care se ocupa cu CAS si nu numai.Cu cat mai putini stiu de asta cu atat mai bine.
  Toate astea pana intr-o zi cand va rabufni o noua revolutie.

  Tot respectul ptr cei de la SMURD, fie zi, fie noapte, ninge,ploua, ei sunt pe felie unde si cand sunt chemati.Si nu in ultimul rand celor care fac voluntariat !!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Lopataru Gropamin
  Luni, 09 Decembrie 2013 15:48
  82.137.15.***
  Omeneste, asa ar trebui sa se faca insa mass media ne-a aratat frecvent ,de ce sunt in stare halatele imaculate imbibate in politic sau asa -zisii manageri. Cand ,intr-un spital esti tratat cu si din posterior, cand ptr un banal act medical curg bani cat un avans zau ca te inraieste sistemul si te transforma intr-o fiara fara suflet.Unde sunt banii alocati sanatatii,in ce moduri sunt tocati,de ce suntem sfidati cu opulenta? Ptr, ca unii nu pot privi decat de sus , de la mare inaltime si pt ca asa le place sa faca diferenta.Nu sunt un frustat si nici rautacios motiv ptr care apreciez oportunitatea si utilitatea articolului Asadar,mult succes! Tot raul spre bine.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.