Explozie de pneumonii la Galaţi! Peste 100 de bebeluşi sunt grav bolnavi

Explozie de pneumonii la Galaţi! Peste 100 de bebeluşi sunt grav bolnavi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul infecţilor respiratorii a explodat în ultimele zile, statisticile oficiale raportate de medicii de familie indicând un număr de 2.967 de cazuri. Cele mai multe au fost diagnosticate la copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 58 de pacienţi din totalul bolnavilor având nevoie de internare în spital. Un fapt cu adevărat îngrijorător pentru medii este dublarea cazurilor de pneumonii la copiii foarte mici.

"În ultima săptămână au fost înregistrate 397 de cazuri de pneumonie, 103 pacienţi fiind internaţi. Cea mai vulnerabilă grupă de vârstă este cea a copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 1 an, cu 105 cazuri", a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Din fericire, la Galaţi nu a fost înregistrat niciun deces provocat de infecţiile respiratorii, iar pentru a nu fi prinşi pe picior greşit, medicii au recoltat în ultimele zile probe de la un pacient pentru a stabili dacă la noi şi-a făcut apariţia gripa.

"Nu e o suspiciune, e doar o simplă recoltare pentru verificare. Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino", a precizat dr. Boldea.

Citit 1473 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2013 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.