Şoferi, atenţie cum vă urcaţi la volan! Echipajele rutiere stau cu fiola pregătită

Şoferi, atenţie cum vă urcaţi la volan! Echipajele rutiere stau cu fiola pregătită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipajele de Poliţie Rutieră, prezente în aceste zile în număr sporit pe străzi, nu trec cu vederea nicio abatere. Numeroşi conducători auto au fost opriţi în trafic, mulţi dintre ei fiind prinşi circulând în neregulă. În decurs de numai câteva ore, doi şoferi au avut ghinionul ca poliţiştii să "ghicească" faptul că se urcaseră la volan sub influenţa alcoolului. Unul dintre ei, în vârstă de 39 de ani, a fost oprit pe strada Domnească. Bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care agenţii au încercat să afle cât băuse, dar nu au reuşit, deoarece individul a refuzat să sufle în fiolă. Nici testul documentelor nu l-a trecut cu bine, pentru că omul nu avea permis. Şoferul recalcitrant a fost dus la spital pentru probe biologice, el fiind cercetat penal pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. Pentru cea de-a doua faptă va trebui să dea socoteală şi un gălăţean de 43 de ani, depistat în traficul de pe strada 1 Decembrie 1918. Omul s-a supus testării cu aparatul Drager, care a arătat o alcoolemie de 0,49 la mie în aerul respirat. Analizele vor releva şi în cazul său valoarea reală a îmbibaţiei alcoolice, care îl va lăsa o perioadă fără permisul de conducere.

Citit 2094 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2014 18:54

2 comentarii

 • postat de Stattistici pentru linistea lor
  Joi, 16 Ianuarie 2014 14:01
  91.216.52.***
  O fi cum spui, Mihaile, dar ca rata a accidentelor si victimelor suntem la egalitate cu SUA. Diferente: ei au drumuri, au masini si cate doua la o persoana, iar pretul la combustibil la ei e ca la noi, dar la galon (aprox. 4 litri). Mai mult, si in SUA (multe state) si In Canada, limita de alcoolemie la volan este 0,8. La noi e 0 si dac-ar fi soferii romani pe-atat de betivi sau vitezomani pe cat sustine politia rutiera, nu s-ar ascunde cu dibacie statisticile care arata cat % dintre soferi au fost prinsi cu alcoolemie pana in 0,3-0,4 (o bere) sau 11-15 km/h peste viteza lagala.... Fiindca daca s-ar vedea acele statistici, care sar de 80-90%, atrunci ar trebui politia rutiera si guvernantii sa explice si de ce n-avem noi drumuri, si de ce nu dau amenzi administratorilor de drumuri care le lasa in paragina, si de ce nu se mai aude nimic de dosarul Pitesti-permise etc...
  0
  2
  Raportează
 • postat de Mihail
  Joi, 16 Ianuarie 2014 11:12
  5.13.156.***
  Fara gluma,alcoolul nu face deloc casa buna cu volanul,daca as fi legiutor nu as permite niciun dram de alcool consumat de catre cel de la volan!!!Din punctul meu de vedere pot sta politistii la fiecare colt de strada cu fiola pregatita ,cum de aproape 4 ani nu mai consum deloc alcool,din acest punct de vedere sunt linistit,ma nelinistesc insa teribil cei care merg bauti,si in general indisciplinatii care comit fapte atat de grave,punand in pericol vietile noastre si ale lor,fara DISCIPLINA RIGUROASA vom avea toti de pierdut,si este pacat,ca viata omului este ireversibila!
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.