Astăzi, miting la poarta ArcelorMittal

Astăzi, miting la poarta ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatele reprezentative de la ArcelorMittal au reuşit, în cele din urmă să ajungă la un punct de vedere comun şi vor organiza, astăzi, 15 aprilie, o acţiune de protest la intrarea principală în Combinat.

Atât cei de la Solidaritatea cât şi FSS Metarom îi cheamă pe siderurgişti în număr cât mai mare să participe la această acţiune, prin intermediul căreia încearcă să determine conducerea Combinatului să renunţe la decizia de închidere a cocseriei.

"Aşteptăm toţi siderurgiştii să ia parte la această acţiune care va începe la 13:30 şi va avea deschiderea oficială la ora 14:30, pentru a ne putea exprima unitar îngrijorarea şi indignarea. Cerem oamenilor să vină şi să spună un nu hotărât închiderii UCC, cerem stoparea politicilor de ignorare a metalurgiei româneşti şi a combinatului gălăţean şi cerem investiţii în retehnologizare, în obiectivele de mediu şi condiţii de muncă şi salarii decente", se arată într-un comunicat semnat de către reprezentanţii tuturor structurilor sindicale de la Combinat.

Dincolo de lucrurile grave pe care sindicaliştii le semnalează în cadrul acestui protest, trebuie spus că au existat fricţiuni şi neînţelegeri şi în privinţa "paternităţii" acestei acţiuni. Pe de-o parte, cei de la FSS Metrom susţin că mitingul va fi organizat la iniţiativa lor, în vreme ce preşedintele Solidarităţii, Gheorghe Tiber, precizează că 15 aprilie este data la care se împlineşte un an de când a fost întreruptă, prin decizia instanţei de judecată, ultima grevă de la Combinat şi că acţiunea era în planul sindicatului său cu multă vreme înainte. 

În cele din urmă este foarte puţin important cine organizează protestul, esenţial este că sindicatele de pe platforma siderurgică emit, în cele din urmă, un mesaj unitar.

Citit 1115 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.