Primarul Dumitru Nicolae, îngrijorat de criza din siderurgie

Primarul Dumitru Nicolae, îngrijorat de criza din siderurgie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În calitate de fost director al Combinatului, actualul primar Dumitru Nicolae a început să ceară informaţii cu privire la toate măsurile de restructurare operate la nivelul metalurgiei din Uniunea Europeană.

„Toată lumea e preocupată de închiderea cocseriei, aşa că am cerut date Asociaţiei Siderurgiştilor din România, unde şef este Mircea Budur [fost director la Combinatul de la Galaţi]. Vreau să văd care este situaţia reală. Fiecare zice altceva şi vreau să ştiu care este adevărul”.

„Mittal poate spune că închide UCC pentru că a mai închis trei-patru cocserii în Europa, şi poate că nu este aşa… După ce mă voi informa, voi discuta cu administraţia combinatului. Vreau să ştiu când reporneşte UCC şi ce are de gând să facă atât timp cât va fi oprită. Logic ar fi să o taie şi să construiască, în loc, două baterii de capacitate mai mare” a declarat Dumitru Nicolae.

Edilul consideră că „în Polonia există cărbune cocsificabil şi e mai comod să aduci cocs de acolo decât să îl faci aici. În plus, cocseriile din Galaţi nu sunt în stare tehnică bună şi pentru oraş oprirea lor e benefică din punct de vedere al poluării...”.

Primarul a adăugat că aşteaptă sprijin şi din partea UE, cu atât mai mult cu cât europarlamentara Adriana Ţicău se află acolo: „Trebuie analizat în ideea unui eventual ajutor din partea UE… Nu este vorba despre ajutoare sub formă de bani, ci de ajutoare logistice. Aşa cum ar fi ca Guvernul să aloce o anumită sumă de bani către toţi cei afectaţi. Credeţi că restul ţărilor fac altfel?”.  

Cât priveşte mitingul de astăzi, 15 aprilie, Dumitru Nicolae a spus: „amintiţi-vă ce era în 2008, când se cerea leafă cu 40 la sută mai mare. Ăsta nu e stil de negociere, mai ales că se întrevedea ce se întâmplă… Acum s-a schimbat tonul, se cere păstrarea locurilor de muncă. La noi, este dispută cine să conducă

Citit 956 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.