Îmbolnăvire doar cu program/ Poliţiştii şi militarii gălăţeni au rămas fără medic

Îmbolnăvire doar cu program/ Poliţiştii şi militarii gălăţeni au rămas fără medic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ultimul medic ofiţer care asigura asistenţa pentru angajaţii din structurile MAI, MApN şi Justiţie şi-a anunţat plecarea chiar înainte de Crăciun * Arestaţii sunt plimbaţi pentru evaluare între Spitalul de Urgenţă şi cel Militar


Poliţiştii, jandarmii, pompierii, cadrele în rezervă precum şi angajaţii din unităţile militare sau din Justiţie sunt, de circa o lună, în situaţia de a nu mai putea beneficia de asistenţa medicală la cabinetele Centrului Medical Judeţean. Asiguraţii Casei de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti au rămas şi fără singurul medic care mai activa la Galaţi, după ce acesta a solicitat trecerea în rezervă. Cu alte cuvinte, consultaţiile, prescripţia de tratamente, eliberarea concediilor medicale a devenit o problemă în toiul iernii pentru câteva mii de oameni, ceea ce a generat adoptarea unei situaţii de urgenţă. Nu cea mai inspirată ar spune unii, avându-se în vedre că s-a găsit varianta aducerii unui medic tocmai de la Vaslui, care face naveta de câteva ori pe săptămână, pentru un program de opt ore.

„Medicul vine de la Vaslui lunea, miercurea şi joia şi acordă consultaţii pentru asiguraţi, în limita programului de opt ore. Speram să ne aducă un medic de la Brăila, ar fi fost mai aproape. Oricum e o decizie pe care Direcţia Medicală MAI va trebui să o ia în zilele următoare, pentru că sunt foarte mulţi oameni asiguraţi şi ar trebui să avem un medic cu program zilnic”, spune cms. Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi, instituţie în „ograda” căreia se află Centrul Medical Judeţean.

În cătuşe, între spitale

În timp ce cadrele şi pensionarii din sistem trebuie fie să îşi programeze boala ori, după caz, să meargă la spital ori la cabinetele particulare, o problemă deosebită o ridică persoanele împotrivă cărora se iau măsuri privative de libertate. Potrivit legii, pentru orice reţinut sau arestat, evaluarea medicală este obligatorie, sarcină care cade tot pe umerii medicului de la Centrul Judeţean. Dacă în zilele de luni, miercuri şi joi, între otele 8.00 şi 16.00, acest lucru este deocamdată posibil graţie medicului de la Vaslui, în restul zilelor sau la orele din afara programului soluţiile adoptate ajung în zona „micii înţelegeri”.

„Dacă trebuie urgent văzuţi, îi ducem la spital, la Urgenţe. Ne ajută fie Spitalul Judeţean, fie Spitalul Militar. Asta e, trebuie să îi ducem în cătuşe, la verificare, pentru că legea ne obligă, nu pot fi încarceraţi fără să fie văzuţi de medic. În cazul în care cei aflaţi în arest au vreo problemă urgentă, apelăm din start la salvare”, completează comisarul Lefter.

Citit 3440 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2014 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.