Peste 4.000 de gălăţeni, izolaţi din cauza unui conflict politic (GALERIE FOTO)

Peste 4.000 de gălăţeni, izolaţi din cauza unui conflict politic (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mii de oameni au rămas blocaţi în Schela şi în Negrea de marţea trecută * De-abia duminică au trimis autorităţile judeţene utilaje să-i scoată din nămeţi * Primarul comunei susţine că drumul nu a fost deblocat fiindcă el a plecat din PSD


Câteva sute de persoane riscă să îşi piardă locul de muncă, alţi oameni nu pot să îi conducă pe cei dragi pe ultimul drum, iar o comună aflată la aproximativ 20 de kilometri de Galaţi a rămas izolată de mai bine de o săptămână. Totul se întâmplă la Schela, localitate ce a fost deblocată de-abia ieri de autorităţile judeţene, iar motivul nu e viscolul, ci, se pare, conflictul politic.
Mai exact, primarul de aici, Maricel Petrea, şi-a trădat partidul, recte PSD-ul, la ultimele alegeri şi a candidat pentru postul de edil din partea UNPR-ului. "Nu am primit nicio explicaţie solidă vizavi de faptul că nu a venit nimeni până aici să ne scoată din zăpezi. Tot ce a ţinut de noi, de mine, s-a făcut. Inclusiv uliţele au fost deszăpezite cu wolele Primăriei. De asemenea şi şoseaua ce duce spre Negrea a fost deblocată, putându-se circula pe un singur fir. Pe de altă parte, noi nu aveam posibilitatea să deblocăm drumul judeţean. Drept pentru care, încă de luni (27 ianuarie n.a.), nu s-a mai putut circula", a explicat Primarul din Schela. "Din cauza faptului că drumul a fost blocat, navetiştii nu au mai putut ajunge la muncă. Conducerea judeţului ne-a transmis că se putea circula prin Slobozia Conachi. Din păcate, cei care fac naveta la Galaţi sau la Smârdan nu au maşini, ca să poată merge prin Slobozia Conachi", a mai spus acesta. "Din punctul meu de vedere, cel care s-a ocupat de deszăpezire a fost total depăşit de situaţie. Vorbesc aici de Nicu Năvodaru, directorul departamentului Drumuri din cadrul Consiliului Judeţean", a explicat Maricel Petrea, primarul din Schela.
Conform aceleiaşi surse, localnicii din Schela au fost lăsaţi izolaţi din cauza unei răzbunări personale. "Nu este posibil ca aceşti oameni să-şi piardă locurile de muncă doar pentru fiindcă eu deranjez pe cineva. Cât au fost aceste zăpezi, am avut deces la Negrea. Ne-am descurcat cu ce am avut, însă rudele nu au putut veni la înmormântare. Firmele care ar fi trebuit să deszăpezească acest drum nu au făcut absolut nimic", a mai spus edilul.
Timp de o săptămână, comuna Schela a fost practic ruptă de Galaţi. Nici măcar medicul Ştefan Popa, omul care se ocupă de sănătatea sătenilor, nu a putut ajunge în comună. "Norocul nostru este că avem un asistent aici. Acesta a ţinut permanent legătura cu medicul prin telefon. Dacă am avut ceva mai grav, am chemat ambulanţa", a conchis primarul.
Nici sătenii nu sunt tocmai fericiţi pentru situaţia creată. "Este incredibil. Eu lucrez pe vapor la Galaţi, vine colegul de la Vaslui şi mă schimbă, iar eu de la Schela nu pot să ajung. E bătaie de joc. Plătim taxe şi ne cred fraieri", ne-a spsu Viorel Ifrim.
"Când au vrut votul a fost bine. Ne-au lăsat aici să murim precum câinii. Suntem sătui de aşa ceva. Avem pâine de vineri şi acum este luni", ne-a spus şi doamna Irina.
Ieri, în interval de o oră, între Galaţi şi Schela nu am găsit niciun utilaj de deszăpezire. Din contră, soluţia autorităţilor a fost să pună o maşină de la Rutieră perpendicular pe drum, pentru a bloca accesul de la Schela la Izvoarele. Distanţa de 20 de kilometri dintre Galaţi şi Schela se poate parcurge în aproximativ o oră, circulându-se pe un singur fir.

Ce spun autorităţile judeţene

În ciuda sesizărilor venite din partea locuitorilor din Schela şi a declaraţiilor primarului comunei, Cornel Hamza, vicepreşedintele Consiliului Judeţului, coordonator al acţiunilor de deszăpezire pe drumurile judeţene, a declarat, luni, că circulaţia este deschisă către comuna Schela şi a dat vina pe şoferi pentru blocajele din trafic. Cornel Hamza a afirmat că abia duminică seară, în jurul orei 18,00, o freză a ajuns la Smârdan pentru a acţiona pe drumul judeţean care face legătura cu Schela. „Aseară (n.r. duminică), la ora 18,00, a fost adusă o freză, descărcată de pe platformă la Smârdan. A început să funcţioneze. De la Smârdan a ajuns la Schela. Acum s-a adus un alt mecanic, se urcă pe ea şi continuă drumul până la Pechea. Drumurile au fost deschise circulaţiei pe un singur sens, în condiţii de iarnă. Dacă şoferul care vine din faţă nu vrea să îi dea voie celuilalt, abătându-se puţin în dreapta, şi ciocnindu-se unii cu alţii, au făcut caramboluri, asta este vina lor. Tot ce s-a putut în aceste condiţii, s-a făcut”, a afirmat vicepreşedintele CJ. Cornel Hamza a ţinut chiar să laude societatea Vega '93, care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene, despre care a spus că „nu a lucrat numai pentru bani, ci şi din solidaritate faţă de oameni” şi a reproşat reprezentanţilor mass-media că nu au scris despre cei ce manevrau utilajele de deszăpezire. „Nu am văzut niciun reportaj sau un articolaş mic în care să laude eforturile celor care conduc frezele sau celelalte utilaje, care se mai defectează şi, cu mâinile îngheţate, se repară pe loc”, a spus Cornel Hamza. „Acum, că aţi pomenit de Schela - nu ar fi trebuit să o spun, dar o spun: el (n.r. primarul) s-a luptat să îşi rezolve problemele în cele două sate şi a reuşit să îşi ţină cât de cât activitatea sub control. Dar joi seară, când eu l-am sunat pe primar – îmi pare rău că trebuie să o spun, deşi este un băiat destoinic şi muncitor – când l-am întrebat dacă se circulă spre Smârdan şi spre Slobozia şi să verifice personal, mi-a zis că nu ştie şi că, deocamdată, „sunt acasă, mă uit la televizor”. Sigur că a ieşit imediat din casă şi a verificat şi s-a convins că nu stătea blocat de patru zile”, a spus şi prefectul de Galaţi, Dorin Otrocol.

Citit 4592 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2014 17:51

25 comentarii

 • postat de xhostgl
  Marți, 04 Februarie 2014 22:00
  109.102.128.***
  Se pomenesc Hamza, Navodaru, Otrocol, Bacalbasa.... Toti asculta orbeste de ordinul lui Saghian, care taie si spanzura in judet. Pacat de oamenii de buna credinta din C.J. Galati aflati la discretia acestui personaj. Iar seful sau suprem nu spune nimic, de luni de zile. Aceasta este realitatea si trebuie spusa, cu toate riscurile
  2
  6
  Raportează
 • postat de xhostgl
  Marți, 04 Februarie 2014 21:05
  109.102.128.***
  Este razbunarea sefilor PSD din judet ( Saghian in special!) pe oamenii din Schela pentru ca nu l-au votat pe fratele fostului primar Barceanu la alegerile din 2012. Saghian l-a exclus din PSD (complet pe nedrept!) pe Petrea , actualul primar, iar acesta a candidat din partea altui partid si a castigat (la mustata, este adevarat). De atunci, Schela a fost total defavorizata de Consiliul Judetean Galati, la ordinul lui Saghian! Aceasta este realitatea cruda! Oameni din Schela luati aminte si actionati in consecinta!
  1
  7
  Raportează
 • postat de inzapezit
  Marți, 04 Februarie 2014 17:42
  82.137.9.***
  de navadaru si aghiotantul lui ala care raspunde la cetateni urat si face misto de ei cand se plang ca drumurile sunt blocate si care cica pute de la 3 m de nu poti sta langa el, de ce nu se plange nimeni? de ce nu zice nimeni ca ala sta doar incuiat in birou cu aghiotantul lui si cine stie ce indeletniciri au ei acolo, ca daca stau incuiati sigur ai ei ceva de ascuns , ca doar nu poti sta in unitate de stat, bugetar, director, sa stai incuiat cu subaltern in birou, ore intregi.........
  0
  8
  Raportează
 • postat de .......
  Marți, 04 Februarie 2014 17:27
  82.137.9.***
  hamza minte cu nerusinarea de care poate da dovada un smecher din ivesti, ca baga texte cu soferii care se imbulzeau, care nu faceau loc, unde sa faca loc nebunule, daca drumul era blocat cu zapda de 1-2 m, iar la smardan era tabla pe care scria drum inzapezit de 5 zile? tu ai dormit in patul tau zilnic, dar iti pasa cumva ca navetistii din schela au dormit in gara 4 nopti? nesimtitule, si mai ai tupeu sa zici ca petrea e incopetent, tu esti incopetent, cum zice unu mai jos, tu esti repsonsabil cu dezapezirea , nu primaria,
  0
  7
  Raportează
 • postat de Detinuti pentru lenesi
  Marți, 04 Februarie 2014 16:53
  91.216.52.***
  Pentru „postat de salariatii consiliului sa iasa la dezapezit trotuarul din fata institutiei”: prietene, tu n-ai observat că ce au făcut până acum cei de la CJ ți Primărie a fost să-și deszăpezească instituțiile cu.. deținuții?
  Asta în ciuda faptului că Ordinul Ministerului Justiției nr. 420/C/2011, privind conditiile in care persoanele condamnate pot presta munca pe baza de voluntariat, spune:
  „(4) Activitatile de interes public mentionate la alin. (3) (in care e trecuta si deszapezirea) pot face obiectul contractelor de voluntariat incheiate conform prezentului ordin numai daca desfasurarea acestor activitati nu intra in sarcina unor operatori economici privati, in baza contractelor cu titlu oneros incheiate de acestia cu persoane juridice de drept public, fapt dovedit de beneficiarul voluntariatului printr-o declaratie autentica data pe propria raspundere.”
  Oare pentru spațiile aferente CJ-ului și Primăriei n-or fi existând deja contracte de deszăpezire semnate pe bani grei cu firme? S-o fi gândit cineva să verifice dacă n-o fi vreun fals în declarații la mijloc, din comoditate? Dar oare s-o fi cerut vreo declarație?... :)
  0
  5
  Raportează
 • postat de Paaleala pe fata?
  Marți, 04 Februarie 2014 16:43
  91.216.52.***
  Indiferent ce meciuri aveau alesii locali sau judeteni, indiferent cat de tare si-a facut sau nu treaba primarul in interiorul comunei sale, indiferent cat de prompt sau de lent era acesta in raspunsurile sale catre cei de la judet, DRUMUL DINTRE GALATI SI SCHELA ERA IN SARCINEA CJ!
  Este inacceptabil ca la 20 de km de Galati sa nu se poata circula!
  Este inacceptabil, fie si daca Hamza sau alt functionar are dreptate, ca 4 mii de oameni sa fie lasati la mana unui primar certat cu partidul din care a plecat sau cu cel de la putere sau cu cel in care nu s-a dus sau cu oricare alt partid sau, hai, fie!, si cu bunul-simt sau simtul datoriei, daca presupunem spusele si scuzele de la CJ ca adevarate. Si daca era din cauza as-zisei intolerante dintre soferi, iar nu e un motiv!
  Dar la ce asumari de responsabilitate sa te astepti de la niste functionari, niste alesi si un prefect care au facut ce putea sa faca si Ceausescu: au chemat Armata si cadrele MAI sa biruie nametii! Iar la final, in loc de laude, prefectul Otrocol a laudat primarii, domnule Hamza! Ati uitat?
  Apropo, Vega '93 si oricare alt operator, tot respectul, dar pentriu bani au deszapezit. Ca daca veneau si-si ofereau serviciile gratis, atunci mai discutam... Dar asa, dupa ce au tinut sa deszapezeasca si orasul si judetul sperând ca poate nu ninge sau nu asa tare...
  0
  7
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 04 Februarie 2014 16:24
  89.136.1.***
  Ieri la 8.40, in centru la Smardan stationa Politia si pancarta ,,Drum inzapezit''.
  0
  6
  Raportează
 • postat de vararu alb
  Marți, 04 Februarie 2014 14:16
  86.34.187.***
  Primarul de la Schela a primit de la consiliul judetului 200 l de motorina si 40 de milioane pentru a mai cumpara 700 de litri pentru a deszapezi. Unde este discriminarea politica ? Sunt comune PSD care au primit mai putin.
  9
  1
  Raportează
 • postat de soare de iarna
  Marți, 04 Februarie 2014 14:00
  86.34.187.***
  Cititi cu atentie articolul. Nu hamza a zis ceva despre primar ci prefectul. tare mai sunteti competenti.
  5
  0
  Raportează
 • postat de nela
  Marți, 04 Februarie 2014 12:52
  89.122.80.***
  bacalbasa,rusine sa-ti fie,ai lasat 2 sate izolate timp de 10 zile.ai venit la schela si te-ai batut cu pumnul in piept ca ai sa faci mult mai mult decat chebac.ai facut pe dracu ghem.la voturi veniti si cersiti.stau de 10 zile izolata in galati ,cand pina la schela mai erau de desfundat doar 10 hm de la smardan.S i tie HAMZA, iesi afara din barlog si documenteza-te la fata locului,si ai fi vazut ca abia ieri s-a dat drumul la circulatie.RUSINE BOSOROGI SI CAINI CE SUNTETI.V-a durut in fund de 2 sate pina ieri.CHEBAC CAND ERA IN FRUNTEA JUDETULUI,s-a cunoscut.nu-l cunosc pe acest om dar s-a vazut ce-a facut.
  HAMZA SI BACALBASA,RUSINE SA VA FIE
  0
  15
  Raportează
 • postat de necajit din Schela
  Marți, 04 Februarie 2014 12:04
  5.13.211.***
  Tania Bogdan , dar tie nu-ti aude nimeni plisculetul , te-ai bagat la hibernat ? Hai, in tractor, in fadroma , in ce o fi si la Schela , sa vezi la fata locului. Esti buric in Gl .
  1
  7
  Raportează
 • postat de gigi
  Marți, 04 Februarie 2014 10:46
  109.166.130.***
  Hamza asta chiar crede ca el e destept si restul prosti? Cica a trimis primarul sa vada daca drumul e deschis? Daca hamza coordoneaza utilajele si stia precis daca este sau nu utilaj ajuns in schela, ce trebuia sa faca primarul? Sau hamza plateste dezapezirea la vega, si voia sa afle daca e deschis ca sa mai bifeze pe hartie ca a dezapezit schela si sa dea la sarmanii de vega niste bani???
  0
  15
  Raportează
 • postat de CARUTAS DIN SCHELA
  Marți, 04 Februarie 2014 10:31
  5.13.210.***
  HAMZA, ESTE UN INCOMPETENT, SI UN MINCINOS, PRIMARUL A FOST IN PERMANENTA IN COMUNA, PE STRAZI, AVEA BOLNAVI DE SCOS DIN COMUNA, AVEA OAMENI BLOCATI LA GALATI CU COPII ACASA LA SCHELA SINGURI, DECI URMAREA SI SUNA MEREU SA SE DESCHIDA DRUMUL, ASA CA HAMZA BATE CAMPII CAND AFIRMA CAA R FI RASPUNS PETREA ASA LA TELEFON, NU ESTE GENUL LUI, CEI CARE IL CUNOSC STIU ASTA,EL ESTE PRIETEN CU CARUTASUL DE BARCEANU SI INTENTIONAT NU AU DESCHIS DRUMUL, PENTRU CA IN CAMPANIE BARCEANU A DAT 4 MILIARDE LA SATENI PT VOTURI SI A PIERDUT IN FATA LUI PETREA...ASA CA ACUM SE RAZBUNA, E URAT CA BACALBAS ASI ACEST HAMZA CARE NU STIU D EUNDE A APARUT, ISI BAT JOC DE SATENII JUDETULUI
  0
  18
  Raportează
 • postat de Mihai
  Marți, 04 Februarie 2014 10:19
  89.137.228.***
  TANIA BOGDAN nu merge nici 2 pasi fara masina , ce sa-i ceri acestei pensionare incompetente .
  2
  9
  Raportează
 • postat de mecanic de utilaj
  Marți, 04 Februarie 2014 10:15
  86.34.187.***
  Aici nu este vorba de politica ci de viscol. In astfel de situatii nici utilajele nu fac fata si nici oamenii nu trebuie sa plece de acasa. Cazurile urgente sunt rezolvate oricum de cei pregatiti pentru asta. Legea nu permite ca utilajele sa intervina pentru ca ar fi in zadar. Daca drumurile sunt blocate de masini cum ar putea interveni utilajele? Era mai bine inainte cand se inchidea circulatia in toata tara la primii fulgi? Oricum , cel mai usor e sa critici si sa distorsionezi adevarul.
  5
  7
  Raportează
 • postat de navetist
  Marți, 04 Februarie 2014 10:07
  5.13.207.***
  ieri de la Slobozia spre Schela era DRUM INCHIS, microbuzele vin spre Galati pe la Independenta!!!! Unde s-a dezapezit d-le Hamza?
  0
  16
  Raportează
 • postat de DOAR EU
  Marți, 04 Februarie 2014 10:02
  5.13.207.***
  NU SE CIRCULA , NU E DEZAPEZIT !!!!! ..... care utilaje au fost trimise duminica daca ieri era drumul inchis?....mai mare jena....RUSINEEEE !!!!!!
  0
  12
  Raportează
 • postat de niste tarani
  Marți, 04 Februarie 2014 10:01
  5.13.142.***
  Asa ne trebuie !!! Am vrut USL !!!
  2
  10
  Raportează
 • postat de Romani, lepadati-va de PSD !
  Marți, 04 Februarie 2014 09:04
  5.13.168.***
  E grav ce se intampla la Galati si in tara ! Se practica politica pumnului in gura ! Cine nu e cu ei, e impotriva lor - deci, trebuie eliminat ! Asta e PSD-ul de azi ! De ce tac primarii din judet ??? Toti au fost sunati si instruiti sa spuna ca totul e ok in judet cu zapada . Si ei si sefii de post de Politie din comune. Totul a trebuit sa para ca e ok. Vocea unica a avut scopul de a nu se mai incurca in minciuni ! Se spunea o singura minciuna: ca toate drumurile sunt deblocate, ca nu sunt localitati izolate, ca utilajele Vega intervin si nimeni nu trebuia sa miste in front. In acest timp satele erau pline de zapezi iar Bacalbasa isi plimba maidanezii pe faleza ca un cretin ce este. In acest timp batranii din sate se chinuiau sa-si faca drum prin curte, primarii dezapezea drumuri nationale si judetene , iar Hamza se scobea in dinti dupa ce infulecase o friptura... RUSINE !!! Dragi PRIMARI din comunele galatene, nu va mai lasati calcati in picioare de mizerabilii astia ! Vorbiti si spuneti adevarul ! In Galati nu mai exista nici Opozitie, toti dorm in papusoi ! In Galati trebuie sa fii umil ca sa ai dreptul la viata normala ! Asta e PSD-ul lui Bacalbasa si clica lui de la CJ ! Trezeste-te Nica ! Asta va trage in jos de nici nu va imaginati !
  1
  24
  Raportează
 • postat de cetatean
  Marți, 04 Februarie 2014 07:59
  79.116.99.***
  HAMZA ESTE BUBA NEAGRA A JUDETULUI GALATI , UN PSD-IST CARE TREBUIE SA DISPARA DIN POLITICA , PTR CA NUMAI POLITICA NU FACE . TANIA BOGDAN, DITAMAI VICEPRESEDINTA CJ, AI VICEPRIMAR PNL IN SCHELA, ASA ITI AJUTI OAMENII ? SI CAND LUMEA MOARE IN CASE DIN CAUZA CA NICI DOCTORUL NU AJUNGE IN SCHELA , VOI VA LUPTATI POLITIC ? ASTA NICI MACAR LUPTA POLITICA NU ESTE , CI SCANDAL GENERAT DE NOUL MODEL DE INTERLOPI, MULT MAI PERICULOS . SA VA FIE RUSINE , BLESTEMATILOR !
  1
  22
  Raportează
 • postat de salariatii consiliului sa iasa la dezapezit trotuarul din fata institutiei
  Marți, 04 Februarie 2014 06:36
  78.96.59.***
  Cei de la Consiliul Judetean ar face bine sa isi dezapezeasca trotuarul din fata institutiei, pe strada Eroilor cetatenii circula pe strada. Rog pe cei de la politia locala sa ii amendeze pentru ca situatia asta e de 2 saptamani.
  0
  20
  Raportează
 • postat de bravo Burlibasa
  Marți, 04 Februarie 2014 06:26
  5.13.169.***
  ....I-auzi Burlibasa...tu ai rafuieli in galati cu directorul de la muzeu in loc sa-ti faci treaba si sa deszapezesti sateleee....asa le trebuie dobitocilor care au votat USL,asa arata ca in pozele de mai sus, kilu de ulei,malai,faina, dat tot din banii vostri mocofanilor atunci cand ati votat......va meritati soarta !!!
  2
  25
  Raportează
 • postat de EU
  Marți, 04 Februarie 2014 06:13
  79.116.107.***
  TREBUIA SA SCOATA POZA DEPUTATULUI PE CARE L-AU ALES SI POATE SE INTAMPLA O MINUNE. AU VOTAT USL 80 % . ISI MERITA SOARTA
  5
  17
  Raportează
 • postat de Renegatul
  Marți, 04 Februarie 2014 02:03
  70.194.66.***
  Politica este cancerul societatii in care ne zbatem cu totii...si a fost inventata sa se poata controla masele si sa se iroseasca timpul... privatizati dracului toate serviciile mafiotilor nu va mai bateti joc de oameni aiurea...nu cumva mai vreti un mandat?
  0
  25
  Raportează
 • postat de satul de prosti
  Marți, 04 Februarie 2014 01:20
  82.137.13.***
  Bacalbasa=puscarie tiganeeee
  1
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.