Sărbători vegheate cu străşnicie

Sărbători vegheate cu străşnicie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 300 de poliţişti gălăţeni - dintre care 250 cadre din domeniul ordinii şi siguranţei publice şi 40 de poliţişti rutieri vor veghea pe durata Sfintelor Sărbători Pascale pentru ca toţi creştinii să se bucure în linişte de celebrarea Învierii Domnului.

Oricând - 112

Poliţiştii gălăţeni vor amplifica în această perioadă relaţiile de colaborare şi cooperare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu şi vor constitui patrule mixte, pentru creşterea capacităţii de acţiune. Prioritar va fi răspunsul prompt la nevoile de siguranţă ale cetăţenilor şi intervenţia rapidă şi eficientă, ori de câte ori este sesizat prin 112 un eveniment antisocial.

Rutiera nu face pauză

Vor fi constituite dispozitive de ordine publică în zona lăcaşelor de cult unde se desfăşoară slujbele religioase, iar pe drumurile publice se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf. Rutiera se va afla pe traseele de acces către lăcaşurile de cult, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul traficului rutier.

Proximitatea, ANSVSA-ul şi Garda

Poliţiştii de proximitate se vor afla în permanenţă alături de cetăţeni, gata oricând să acorde sprijin în caz de nevoie sau un sfat bun. Investigarea Fraudelor împreună Agenţia Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vor verifica agenţii economici identificaţi că desfăşoară activităţi de comercializare de animale vii, ouă sau alimente de origine animală. În funcţie de situaţie, la verificări vor fi atraşi şi specialişti din cadrul Gărzii Financiare.

Jandarmii asigură ordinea publică pe timpul Sărbătorilor Pascale

100 de jandarmi vor asigura un climat sigur în judeţul Galaţi, în zona a şapte lăcaşuri de cult – Mănăstirea Buciumeni, Tudor Vladimirescu, Adam şi Gologanu, Catedrala Galaţi şi Tecuci, precum şi cimitirul din Tecuci.

De asemenea, pe timpul sărbătorilor pascale, jandarmii vor fi prezenţi în zonele unde vor fi mari aglomerări de persoane (gări, autogări, pieţe, târguri, etc), la manifestările culturale organizate în această perioadă, fiind intensificate măsurile în zonele de agrement aflate în atenţia oamenilor legii.

Jandarmii vor desfăşura acţiuni punctuale atât în mediul urban cât şi în cel rural, în preajma discotecilor, restaurantelor, sălilor de jocuri, cluburilor de noapte, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (hoţi din buzunare etc.) care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros.

Cetăţenii sunt rugaţi să anunţe Jandarmeriei Galaţi orice incident, la numărul de urgenţă 112 sau 0236.422946.

Jandarmeria Galaţi ne sfătuieşte să fim atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să nu purtăm obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase şi să evităm străzile lăturalnice.

Citit 817 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.