Victimele accidentului feroviar de la Vaslui, înmormântate la Galaţi

Victimele accidentului feroviar de la Vaslui, înmormântate la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Victimele tragicului accident petrecut duminică seară la Vaslui, când o maşină a fost lovită de trenul InterRegio care circula pe ruta Bucureşti - Iaşi, au fost aduse, ieri după-amiază, la Galaţi. Trupurile neînsufleţite ale celor patru persoane au fost depuse la Biserica „Sf. Vasile”, înmormântarea urmând să aibă loc, joi, la Galaţi.

Sicriele  au fost aşteptate de rudele şi prietenii celor patru. Durerea lor era atât de mare încât cuvintele nu şi-au mai găsit rostul.

Tragedie în drum spre rude

Maşina în care şi-au găsit sfârşitul cei patru era condusă de Ilie Tănase, în vârstă de 54 de ani. Alături i-au fost soţia Sânziana, de 49 de ani, fiica Dana, de 25 de ani, şi cumnatul Vasile Bostan, de 40 ani. Autoturismul, înmatriculat la Galaţi, îi aparţinea fratelui lui Ilie Tănase.

Drumul care le-a curmat viaţa trebuia să se oprească în satul Racova, din judeţul Vaslui. De aici trebuiau să o preia pe mama Sânzianei şi a lui Vasile, pentru a o duce la Iaşi, acolo unde tatăl lor era internat. Bătrânul se afla într-o clinică ieşeană pentru că a căzut si s-a lovit la cap. "Trebuiau să ajungă în sat în jurul orei 16.00. Bătrâna simţea că ceva nu e în regulă. Mereu întreba unde sunt băieţii, de ce întârzie. Nu am vrut să o speriem, că e bătrână şi bolnavă. Am încercat să o protejăm, dar inima unei mame ştie, nu trebuie să îi spui că s-a întâmplat o tragedie. Am dus-o cu vorba, i-am zis că întârzie pentru că au mers direct la Iaşi, să-l viziteze pe bătrân, dar nu a fost cu putinţă să o potolim. A văzut ştirea la televizor, dar i-am spus că nu sunt ei implicaţi în accident. Nu a dormit toată noaptea. Am păzit-o cu rândul. Luni dimineaţă au dus-o rudele la Vaslui. Nici nu vreau să îmi imaginez ce e în sufletul bietei bătrâne. Şi-a pierdut copiii, nepoata, ginerele. Parcă e un vis urât, din care nu ne putem trezi. Sânziana şi familie ei sunt din Sulina, fratele era din Galaţi”, a declarat un vecin al familiei Bostan, citat de vrn.ro.

Familia Tănase locuia în Sulina, unde avea o pensiune. Chiar şi tânăra de 25 de ani scria pe un site de socializare că lucrează la această pensiune.

Potrivit primelor concluzii ale poliţiştilor vasluieni, dar şi declaraţiilor martorilor, conducătorul auto ar fi ignorat semnalele acustice şi vizuale care avertizau că urma să treacă trenul. Maşina a pătruns pe şine chiar în momentul în care trenul a ajuns pe segmentul respectiv. Mecanicul locomotivei nu a avut timp să oprească, autoturismul fiind târât circa 300 de metri, iar toţi cei patru oameni aflaţi în maşină şi-au pierdut viaţa.

Citit 3791 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2014 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.