Vacanţa face bine la sănătate! Tot mai puţini gălăţeni sunt afectaţi de viroze

Vacanţa face bine la sănătate! Tot mai puţini gălăţeni sunt afectaţi de viroze
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pauza de la cursurile şcolare  a fost favorabilă pentru starea de sănătate a populaţiei, numărul gălăţenilor care au prezentat infecţii respiratorii în ultima săptămână scăzând semnificativ. În perioada menţionată, 1.646 de persoane s-au prezentat la medici cu afecţiuni respiratorii, cele mai multe dintre acestea, în număr de 542, făcând parte din grupa de vârstă 5-14 ani. În săptămâna precedentă, numărul pacienţilor cu infecţii respiratorii fusese cu 200 mai mare.

În ceea ce priveşte cazurile de pneumonii, acestea au ajuns la un număr de 350, cu 97 de persoane internate. Cei mai afectaţi au fost în continuare bebeluşii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani.

Patru cazuri de gripă în Galaţi

Acesta este numărul total al cazurilor de infecţii cu virusul gripal AH 1 în acest sezon, în judeţul Galaţi. Două dintre acestea au fost confirmate în ultimele zile. Specialişti spun că toate cazurile de gripă înregistrate anul acesta la Galaţi au fost de gravitate medie, pacienţii recuperându-se în numai câteva zile, fără eforturi deosebite.

Citit 714 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2014 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.