Şase tineri grav accidentaţi, în Joia Mare

Şase tineri grav accidentaţi, în Joia Mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi a fost o zi neagră pentru tinerii pietoni din Galaţi! Comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi, nu îşi poate ascunde şocul: „Indiferent dacă traversau sau nu corect, şase tineri cu vârste între 15 şi 22 de ani au fost răniţi, doi dintre ei foarte grav, în trei accidente rutiere petrecute joi”.

Ora 14,10

„Gălăţeanul Neculai Dumitru, de 42 ani, posesor al permisului de conducere categoriile CE,DE, din anul 1997, şofer pe autobuz, îşi conducea corect maşina de transport în comun GL 71 PMG pe strada Gheorghe Asache. În faţa Spitalului de ˝Sfântul Ioan˝, în faţa autobuzului a apărut Cătălin-Ionuţ Rusu, de 22 ani, care încerca să traverseze prin loc nepermis şi fără să se asigure”.

„Tânărul a fost violent lovit de autobuz, el rămânând inert pe şosea. În acest moment este în comă de gradul 7 şi este internat cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral grav, sângerare din urechea stângă, fractură la baza craniului la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Şoferul a fost condus la Spitalul Judeţean Galaţi, unde i s-a recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, spune comisarul Cojocaru.

Ora 16,00

Sandu Roman, de 33 ani, din Galaţi, posesor al permisului de conducere categoria B, din anul 2006, îşi conducea BMW-ul GL 25 RKY pe strada Domnească. Şoferul a accidentat-o grav (fractură de umăr stâng şi traumatism cranio-cerebral) pe Maria-Elena R., de 15 ani, elevă, din Galaţi, care traversa prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Comisarul Cojocaru confirmă: „Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Galaţi, unde i s-a luat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Ora 21,30

Nici seara nu a fost mai bună. Din contră! Gălăţeanul Ghiţă Cujbă, de 39 ani, posesor al permisului de conducere categoria B, din anul 1995, conducea un Aro pe strada Gheorghe Doja.

Din cauza neatenţiei, la intersecţia (aglomerată, ca de obicei) cu strada Nae Leonard, şoferul a lovit pe trecerea de pietoni nu mai puţin de patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani!

Grav accidentată, cu o ruptură de splină şi edem pulmonar este Sorina-Georgiana Tuchilă, de 18 ani, Alexandra, o adolescentă de 16 ani, Cristi P., de 17 ani şi Marius-Cătălin Tănase, de 22 ani, fiind uşor răniţi. Conducătorul auto a ajuns la Spitalul Judeţean Galaţi, unde i s-a luat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În toate cazurile cercetările sunt continuate de poliţiştii rutieri pentru vătămare corporală din culpă”, încheie comisarul Cojocaru.

A fost o zi neagră. Dintr-o Săptămână a Patimilor care, la nivel rutier, pare că nu se mai termină.

Citit 1837 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.