Razie fără precedent în Galaţi/ Poliţia şi SMURD-ul au ieşit la vânătoare de şoferi turmentaţi

Razie fără precedent în Galaţi/ Poliţia şi SMURD-ul au ieşit la vânătoare de şoferi turmentaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Circa o mie de şoferi au fost verificaţi în decurs de 48 de ore cu etilotestele şi chiar cu aparatele de depistare a stupefiantelor


Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul fierbinte, la figurat, pentru conducătorii auto. Echipajele Poliţiei Rutiere au împânzit străzile, agenţii de circulaţie fiind "dublaţi" la filtre de paramedicii de la SMURD. Scopul desfăşurării de forţe a fost acela de a-i depista nu doar pe conducători auto care s-au urcat la volan sub influenţa alcoolului, ci şi a celor care pe lângă băutură, sau în lipsa acesteia, au mai consumat şi alte substanţe.

"Pe parcursul derulării acţiunii au fost controlate 1.046 de autoturisme, 968 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest şi alţi 20 cu un dispozitiv care semnalează prezenţa în sânge a altor substanţe", concluzionează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cinci dintre şoferii cu alcooltestul au picat rău examenul, în sensul că aparatul a indicat faptul că aventura bahică anterioară urcării la volan avea conotaţii penale. Aceştia, alături de alţi 13 conducători auto prinşi de asemenea băuţi, dar într-un procent mai mic, au rămas fără permisele de conducere. Pe durata întregii acţiuni, poliţiştii au aplicat 136 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.000 lei şi au suspendat 23 de permise, dintre care 18 pentru consum de alcool.

Citit 3602 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2014 22:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.