De la ultraj şi şantaj, la tâlhărie în miezul zilei/ Gicu Dobrin, certat a treia oară cu legea

De la ultraj şi şantaj, la tâlhărie în miezul zilei/ Gicu Dobrin, certat a treia oară cu legea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce a fost reţinut pentru 24 de ore, Gicu Dobrin, unul dintre autorii tâlhăriei de 53.000 de euro, a fost prezentat, miercuri dimineaţă, în faţa instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii gălăţeni au fost de acord cu solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal şi au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Gicu Dobrin nu este la prima abatere de la lege. El a fost condamnat în iunie 2013 la trei ani de închisoare cu suspendare. Această pedeapsă a rezultat după ce judecătorii au contopit toate pedepsele obţinute într-un dosar de şantaj. Astfel, Dobrin a fost condamnat pentru şantaj în formă continuată la un an de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere în formă continuată a primit o lună de închisoare, iar pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni a primit doi ani şi şase luni de închisoare. După contopire, judecătorii au decis suspendarea executării pedepsei rezultate, de trei ani. Dobrin a stat câteva luni buni în arest preventiv, dar a fost eliberat imediat după pronunţarea sentinţei.

În acest dosar, Gicu Dobrin a fost acuzat alături de Ali Daniel Zamfir, zis „Lulu” şi de alţi patru inculpaţi. La vremea respectivă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au arătat că cei şase inculpaţi au fost surprinşi în repetate rânduri, în anul 2012, de agenţii de pază ai WBC pe terasamentul căii ferate din zona Cătuşa. Aceştia forţau sistemele de asigurare de la vagoane, determinând astfel căderea cocsului pe terasamentul căii ferate. Nemulţumiţi de faptul că au fost surprinşi de agenţii de pază, inculpaţii i-au ameninţat pe aceştia, pentru a-i constrânge astfel să-i ajute la furat. Agenţii de pază nu s-au lăsat însă intimidaţi şi au continuat să supravegheze zona. În încercarea de a proteja vagoanele cu cocs şi de a stopa fenomenul infracţional, nu mai puţin de 116 agenţi de pază de la WBC au fost bătuţi de hoţi, suferind diferite leziuni traumatice.

În total, gaşca lui „Lulu”, din care făcea parte şi Dobrin, a reuşit să fure 389 de tone de cocs, forţând sistemele de asigurare de la 184 de vagoane.

Gicu Dobrin mai are încă un dosar pe rolul Judecătoriei Galaţi, în care este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acum, gălăţeanul s-a întors după gratii, iar la finalizarea acestui nou dosar, în care este acuzat de tâlhărie, la pedeapsa pe care o va primi se va adăuga şi cea a cărei executare a fost suspendată.

Citit 3175 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Martie 2014 23:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.