Românii au Talent: Gălăţenii şi brăilenii au făcut spectacol extraordinar
Foto: Foto: Pro Tv

Românii au Talent: Gălăţenii şi brăilenii au făcut spectacol extraordinar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În România şi babele ca Lenuţa Tăune din Cavadineşti au talent cu carul, brăileanul Gabriel Bucur, elev al Seminarului Teologic din Galaţi cântă dumnezeieşte, iar copiii şi tinerii din Trupa Concordia, care nu au lângă ei părinţii, ci pe educatorii unei asociaţii umanitare, pot face lucruri măreţe. Toate acestea au fost dovedite cu prisosinţă la ediţia de vineri seara a emisiunii „Românii au Talent” de la Pro Tv, în cadrul preselecţiilor filmate pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi.

Trupa Concordia are ritmul în sânge

Celebrul concurs devenit fenomen naţional „Românii au Talent” a luat startul, vineri seara, de la Galaţi, cu un moment pe cât de emoţionant pe atât de valoros din punct de vedere artistic. Trupa Concordia, formată din tineri aflaţi în grija unei organizaţii umanitare, au cântat la darabuka, un soi de tobe, şi au electrizat juriul şi publicul cu ritmul lor pe care, vorba lui Andi Moisescu, îl au în sânge! Cei trei de „Da” primiţi din partea juriului şi calificarea în etapa următoare i-au emoţionat până la lacrimi pe componenţii trupei. „Acesta a fost visul nostru. M-am simţit cel mai fericit”, a mărturisit unul dintre ei.

La polul opus au fost brăilenii din Trupa MCA Dancers, care s-au ales cu trei de „Nu” după ce au încurcat paşii de dans, iar solistul a încercat fără succes să-l imite pe Connect-R.

Lenuţa Tăune s-a născut pe scenă

„Cu panama peste scârlionţ”, şi o costumaţie de scenă creaţie proprie, Lenuţa Tăune, în vârstă de 81 de ani, din Cavadineşti a oferit un moment artistic plin de culoare şi energie. Monologul umoristic jucat cu talent de Lenuţa Tăune avea, însă, un limbaj cam… îndrăzneţ, motiv pentru care juriul a oprit-o, la cererea publicului, dându-i trei de X. Chiar dacă Mihai Petre a spus „Nu”, Andi Moisescu şi Andra i-au oferit doi de „Da” şi şansa de a merge în etapa următoare a concursului. „Mi-a plăcut energia ei şi clar, e un exemplu pentru mine. Doamne-ajută să fiu şi eu aşa la 80 de ani”, a mărturisit Andra. „Cred că m-am născut pe scenă! Nu pot fără teatru. În România, şi babele au talent”, avea să mărturisească, bucuroasă, Lenuţa Tăune.

Să fie muzică!

Deşi se temea că profesorii şi colegii de la Seminarul Teologic din Galaţi vor fi dezamăgiţi văzându-l într-un concurs de talente, brăileanul Gabriel Bucur, de 16 ani a venit totuşi să cânte la „Românii au Talent. Dar vocea lui de tenor, chiar şi „nestrunjită” în lecţii de canto, a uimit juriul şi publicul. Iar cei trei „Da” l-au trimis pe tânărul seminarist în etapa următoare a concursului. Cu mult patos, profesorul gălăţean Mihai Moraru, în vârstă de 61 de ani, a interpretat cu vocea sa de bariton „Codrule, codruţule”, o partitură extrem de dificilă, mai ales în lipsa unui acompaniament pe măsură. Din păcate juriul nu i-a oferit şansa de a merge mai departe în concurs.

Citit 2281 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Martie 2014 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.