Tragedie fără margini/ Fetiţă de trei ani, sfâşiată de câinele vecinilor (FOTO)
Foto: Foto: Teodora Miron

Tragedie fără margini/ Fetiţă de trei ani, sfâşiată de câinele vecinilor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În timp ce rudele se pregătesc de înmormântare, la grădiniţă, educatoarea a fost nevoită să le explice copiilor de ce Laura nu va mai fi niciodată cu ei


Tragedie fără margini în localitatea gălăţeană Fundeanu. O fetiţă de trei ani şi jumătate şi-a pierdut viaţa după ce a fost atacată de câinele unui vecin. Aflate în stare de şoc, rudele fetiţei nu reuşesc să înţeleagă cum de s-a putut întâmpla aşa ceva, mai ales că fetiţa mergea des în curtea vecinilor. „O iubeau nespus de mult şi o luau des la ei. Aseară (n.r. marţi), tatăl ei strângea nişte coceni în curte. Într-o clipă de neatenţie, fetiţa a ieşit din curte şi a mers la casa vecinilor. Câinele era în lanţ, dar a reuşit să îşi smulgă zgarda şi s-a năpustit asupra ei”, ne-a povestit, printre lacrimi, Vasilica Gâţă, bunica paternă a micuţei.

Laura, care era în grija tatălui, după ce mama sa a părăsit-o în urmă cu un an, se mai jucase cu câinele vecinilor, acesta fiind şi motivul pentru care rudele nu înţeleg cum de s-a putut întâmpla o asemenea tragedie.

Explicaţia vine însă de la un medic veterinar, care spune că „un câine ţinut în lanţ îşi schimbă comportamentul în momentul în care se eliberează. Chiar dacă o cunoştea, în momentul eliberării, animalul s-a transformat în vânător. Pentru el, copilul a reprezentat vânatul”, ne-a spus doctorul Cornel Gingăraşu.

„Nu văd de ce să mai trăiesc”

Trupul fetiţei a fost pur şi simplu sfâşiat de animal, iar medicii SMURD, în ciuda manevrelor de resuscitare, care au durat aproximativ o oră şi jumătate, nu au reuşit să o readucă la viaţă. „Copilul prezenta multiple muşcături, în zona gâtului, pe torace şi abdomen. A avut inclusiv o plagă traheală. Copilul nu a pierdut foarte mult sânge, dar a intrat în stop cardio-respirator”, ne-a spus doctorul Angel Trifan, şef UPU_SMURD Galaţi.

Tatăl micuţei a ridicat trupul neînsufleţit de la morga Spitalului Judeţean şi a mărturisit că nu mai are motive să trăiască. „Prima soţie mi-a murit. A doua m-a părăsit, iar acum mi-a murit fetiţa. Era lumina ochilor mei. Nu mai am motive să trăiesc”, ne-a spus Ionel Gâţă.

Anchetă pentru ucidere din culpă

În timp ce rudele se pregătesc de înmormântare, la grădiniţă, educatoarea a fost nevoită să le explice copiilor de ce Laura nu va mai fi niciodată cu ei. „Laura a plecat să danseze cu îngerii. Noi o aşteptăm să se întoarcă, atunci când îngerii vor decide asta”, le-a spus, printre lacrimi, Ecaterina Andrei. Pe masa la care Laura îşi făcea activităţile zilnice a fost aprinsă o lumânare şi au fost puse flori. „Ieri a dansat alături de colegi şi le spunea că adună flori. Astăzi colegii i-au adus flori şi o aşteaptă să se întoarcă”, a reuşit să mai spună, înainte să izbucnească în lacrimi, educatoarea fetiţei.

Chiar dacă Ionel Gâţă nu intenţionează să depună plângere împotriva vecinilor, pentru că, susţine el, „a fost un accident”, poliţiştii gălăţeni au deschis o anchetă în acest caz. „S-a deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Câinele a fost preluat de poliţişti în vederea eutanasierii, pentru a nu mai răni şi alte persoane. Nimic însă nu o mai poate aduce înapoi pe micuţa Laura…

Citit 4013 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Martie 2014 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.