Postul de Poliţie din Independenţa s-a mutat la maternitate
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Postul de Poliţie din Independenţa s-a mutat la maternitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ajunul Zilei Poliţiei, comuna Independenţa a fost gazda unei duble manifestări prilejuite de inaugurarea unui nou sediu în care oamenii legii îşi vor desfăşura activitatea. În prezenţa comandanţilor instituţiei şi a şefilor de servicii, clădirea care va adăposti de acum înainte postul de poliţie a fost dată oficial în folosinţă. Inaugurarea, însoţită de o slujbă de sfinţire, a fost un bun prilej pentru a marca încă un pas în procesul de modernizare a activităţii poliţiştilor rurali, care în multe cazuri sunt nevoiţi să muncească în condiţii deplorabile.

„Acest spaţiu nu era folosit de către Primărie şi, în urma discuţiilor cu domnul primar şi a unei hotărâri a Consiliului Local, ne-a fost atribuit nouă. Am reuşit să îl renovăm şi acum condiţiile sunt bune. E importantă iniţiativa şi am dori ca şi în alte comune unde avem probleme privind starea clădirilor posturilor de poliţie să beneficiem de acelaşi sprijin”, a precizat cms. şef Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

Spaţiul de care vor beneficia cei cinci poliţişti de la Independenţa a fost pus la dispoziţie gratuit şi nu a mai fost folosit de mai bine de 20 de ani. „Ca primă destinaţie a fost o maternitate. După anul 1989, nu a mai funcţionat nimic în această clădire, care a fost reabilitată în anul 2003, iar de atunci am căutat să îi găsim o destinaţie potrivită şi localizării, şi numărului de încăperi. Vechiul post de poliţie are câţiva zeci de ani şi nu cred că mai poate fi reabilitat”, a subliniat Viorel Tărbuc, primarul comunei Independenţa.

În preambulul inaugurării, câteva zeci de copii, elevi de la şcoala din Independenţa, au avut ocazia că exploreze o parte din munca poliţiştilor. Micuţii au luat cu asalt autospecialele Poliţiei Rutiere, Laboratorul Criminalistic şi echipamentele Serviciului pentru Acţiuni Speciale, în cadrul expoziţiei de tehnică organizate special pentru ei, cu ocazia Zilei Poliţiei.

Citit 2105 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.