Ziua Pământului, marcată la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 24 aprilie, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Galaţi marchează, printr-o serie de manifestări, Ziua Mondială a Pământului.

Astfel, la Galaţi are loc o sesiune de de comunicări ştiinţifice, sub genericul „La Mulţi Ani Terra!”, în colaborare cu colegiile gălăţene „Dumitru Moţoc” şi  „Alexandru Ioan Cuza”, precum şi cu Colegiul Economic din Mangalia. Sesiunea cuprinde două părţi. La Secţiunea „Elevi”, are loc un concurs de postere cu tema „Avem un singur Pământ!”, iar la Secţiunea „Cadre didactice şi elevi” vor fi prezentate referate şi exemple de bună practică.

„Acţiunea se adresează tinerei generaţii, care trebuie să devină conştientă de responsabilităţile ce-i revin pentru păstrarea unui Pământ sănătos şi a unei dezvoltări durabile”, se afirmă într-un comunicat transmis presei de Carmen Sandu, directorul executiv al ARPM Galaţi.

Garda de Mediu a luat satele la picior

În altă ordine de idei, comisarii Gărzii de Mediu au declanşat zilele trecute o amplă acţiune de depistare a poluării solului. „Până acum au fost verificate 21 de localităţi, iar acţiunea continuă până când vom acoperi toate aşezările din judeţ”, ne-a declarat Ion Drugan, comisar al Gărzii Regionale de Mediu Galaţi.

Principalele probleme vizate de amintitele controale sunt legate de gestiunea deşeurilor. „Vrem să ne asigurăm că toţi primarii şi toţi locuitorii satelor au înţeles că din 16 iulie 2009 nu vor mai putea folosi actualele rampe de gunoi”, a mai spus Drugan.

Citit 791 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.