Târgul Apicol îşi deschide sâmbătă porţile pentru gălăţeni

Târgul Apicol îşi deschide sâmbătă porţile pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de sâmbătă, de la ora 7,00, se va deschide, la halele Agro-Dunărea (pe Calea Prutului, vizavi de Piaţa Ruşilor), a cincea ediţie a Târgului Apicol din Galaţi.

Organizat la iniţiativa lui Matei Saizu, un apicultor gălăţean, târgul va fi deschis sâmbătă până la ora 16,00 şi duminică între 7,00 şi 15,00. Cei interesaţi de produsele apicole ar face bine să nu lase pe ultimul moment vizita la târg, deoarece, din experienţa anilor trecuţi, există posibilitatea să nu mai găsească ceea ce îşi doresc.

„Încă de la prima ediţie, am fost întrebaţi de apicultori când va fi următorul târg. Iată că am reuşit să ajungem la a cincea ediţie, semn că totul a fost foarte bine organizat de fiecare dată. Anul acesta am trimis aproximativ 80 de invitaţii şi, până la acest moment, circa 60 de apicultori şi-au anunţat prezenţa. Probabil ar fi venit mult mai mulţi, dacă nu era în aceeaşi perioadă un alt târg, la Bucureşti, despre care am aflat mult prea târziu”, ne-a spus Matei Saizu.

Şi în acest an, la târg au fost invitaţi şi şi-a anunţat participarea producători de patiserie pe bază de miere de albine. „Vom avea produse de patiserie, turtă dulce şi multe alte dulciuri pe bază de miere de albine”, a adăugat Saizu. Produsele sunt cu siguranţă delicioase, aşa că nu rataţi să le încercaţi.

Informaţii utile

Ca şi la celelalte ediţii, gălăţenii cu sau fără experienţă în domeniul apicol vor avea ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilajele apicole folosite în domeniu. „Vor fi prezentate utilajele de ultimă generaţie în acest domeniu. De asemenea, gălăţenii vor putea cumpăra miere de albine şi produse naturiste pe bază de miere”, a mai spus organizatorul.

Concurs de degustat

Sâmbătă, la târg, cu ajutorul copiilor de la Şcoala nr. 16 şi de la Liceul de Artă, se va organiza şi un concurs de degustat miere de albine. Deşi nu există sponsori pentru acest eveniment, Matei Saizu ne-a mărturisit că în urma concursului câştigătorii vor primi diplome şi premii, constând în produse apicole. „Expozanţii au fost de acord să sponsorizeze acest concurs. Toţi participanţii vor primi câte un ursuleţ de miere”, mărturiseşte apicultorul gălăţean.

Intrarea la târgul apicol se va face pe baza unui bilet care va costa, simbolic, un leu. Cei care îşi vor completa datele personale pe bilet şi îl vor depune în urna special amenajată vor participa şi la o tombolă. Premiile la tombolă vor consta în utilaje apicole, numai bune pentru a-i ajuta pe gălăţeni în munca de apicultori.

Aşadar, nu rataţi cea de-a cincea ediţie a Târgului Apicol Galaţi, care se va deschide, la Halele Agro-Dunărea, sâmbătă dimineaţă, la ora 7,00.

Citit 3070 ori Ultima modificare Joi, 03 Aprilie 2014 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.