Poliţia locală îi caută pe escrocii care cer bani în numele primarului. Iată cum arată cei doi (VIDEO)

Poliţia locală îi caută pe escrocii care cer bani în numele primarului. Iată cum arată cei doi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei doi indivizi care cer bani în numele primarului Marius Stan îşi caută în continuare victime. Ei au ajuns la un magazin din oraş, unde au prezentat legitimaţia falsă şi au cerut să vorbească cu administratorul. Cum acesta nu era acolo, vânzătoarea l-a sunat, iar unul dintre cei doi bărbaţi i-a povestit că strânge bani pentru un caz social.

"Au venit doi domni, care s-au prezentat că sunt de la primărie. Au vorbit la telefon cu administratorul. Mie nu mi-au spus despre ce este vorba, dar am înţeles din conversaţia telefonică că ar dori nişte bani pentru un caz umanitar. Şeful meu le-a spus că nu poate veni imediat la firmă şi că va ajunge după aproximativ o oră. Când au auzit acest termen au preferat să plece, pe motiv că se face foarte târziu", ne-a povestit Andrada Sârbu, vânzătoarea care a sta de vorbă cu escrocii.

Cei doi indivizi nu numai că nu au făcut rost de bani la societatea respectivă, dar au şi fost filmaţi de camerele de supraveghere. Imaginile au ajuns la Poliţia Locală, care încearcă acum să îi identifice. „Noi am fost sesizaţi de domnul primar că în oraş sunt doi indivizi care merg la societăţile comerciale şi cer bani pentru că vor să ajute un copil care are nevoie urgentă de o operaţie. Au şi un înscris în care se arată că sunt împuterniciţi de primărie. Am dat deja tuturor patrulelor noastre pozele celor doi indivizi. Este doar o problemă de timp ca să îi identificăm”, ne-a declarat Mihai Manoliu, şeful Poliţiei Locale Galaţi.

Până acum, o singură persoană a recunoscut că a fost păcălită şi le-a dat bani, în jur de 100 de lei. Persoana respectivă însă a declarat la poliţie că nu doreşte să depună plângere. „Au încercat în foarte multe locuri să ceară bani, dar nu prea le-a reuşit. Există şi posibilitatea ca mulţi să nu recunoască faptul că au fost păcăliţi”, a mai adăugat Mihai Manoliu.

Şi primarul Marius Stan, cel în numele căruia se face cererea de ajutorare, le transmite gălăţenilor să fie foarte prudenţi. „Le recomand gălăţenilor să fie prudenţi pentru că escroci au fost, sunt şi vor fi mereu. Poliţia Locală are deja imaginile lor. Este păcat că se folosesc de numele meu şi al instituţiei pentru a face astfel de escrocherii. Noi dacă avem un caz social facem anunţuri publice, pe internet, mass-media şi prin orice alt mijloc de comunicare. Nu trimitem oameni să ceară bani în numele primăriei, aşa că îi rugăm pe gălăţeni să-i dea pe escroci pe mâna poliţiei”, a declarat Marius Stan.

Până când cei doi indivizi vor fi prinşi de poliţişti, oricine poate da relaţii despre ei poate suna fie la 112, fie la Poliţia Locală, la numărul de telefon 0236.314.000.

 

Citit 2509 ori Ultima modificare Joi, 03 Aprilie 2014 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.