Şapte gălăţeni au fost arestaţi după ce au îngrozit Italia cu acţiuni mafiote

Şapte gălăţeni au fost arestaţi după ce au îngrozit Italia cu acţiuni mafiote
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gruparea din care fac parte gălăţenii este formată din 22 de români şi a fost anihilată ca urmare a punerii în executare a 13 mandate de arestare în Italia, şapte în România şi două în Belgia


Poliţiştii şi procurorii DIICOT aveau în vedere gruparea după ce din Peninsulă au apărut tot mai des informaţii privind diverse acţiuni de tip mafiot pe care românii le executau după un tipar bine stabilit. Scindaţi în două grupuri, suspecţii racolau tinere din România pe care le trimiteau apoi în Italia unde le obligau să se prostitueze pe străzi, hoteluri şi în apartamente private. Profitul din proxenetism era „dublat” de furturi, nu mai puţin 100 de fapte constatate de poliţiştii străini fiind puse pe seama românilor. Pentru a-şi asigura „succesul” pe piaţă şi a-şi elimina concurenţii, membrii grupării nu s-ar fi dat înapoi de la nici un fel de acţiune prin care să îşi intimideze adversarii: pe seama lor sunt puse acţiuni de extorcare, incendiere şi vătămare corporală, cele mai multe comise în zona centrală a Italiei (Marche, Marche, Porto Sant’Elpidio, Porto San Giorgio, Roma), dar şi în localităţi din Spania şi Belgia, începând cu luna ianuarie 2012.

Actele de răzbunare nu s-ar fi limitat la persoane din afara „cercului”, ele petrecându-se inclusiv între membrii celor două grupări.

„Cercetările au relevat faptul că cei în cauză ar fi folosit violenţă fizică, intimidări şi şantaj. De asemenea, între cele două paliere ar fi avut loc lupte, în care au fost folosite acte de violenţă, atacuri armate în plină stradă şi incendieri de maşini”, se arată în comunicatul IGPR. 

Şapte mafioţi, reţinuţi în oraşul nostru

Cei şapte români arestaţi pe teritoriul ţării sunt toţi din Galaţi, ofiţerii IGPR şi poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul IPJ Galaţi, cei care de altfel i-au identificat şi monitorizat pe suspecţi reuşind să îi aresteze vineri dimineaţă, în urma unor descinderi – fulger, pentru punerea în executare a mandatelor europene de arestare emise de instanţa italiană. Gălăţenii şi restul de 15 suspecţi arestaţi în dosar sunt arestaţi pentru asociaţie de tip mafiot, trafic de persoane, complicitate la falsuri materiale comise de un funcţionar public, vătămare corporală, violare de domiciliu şi şantaj, furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată, incendiere şi proxenetism.

Citit 13523 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Aprilie 2014 21:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.