Colţi de fildeş confiscaţi la Oancea

Colţi de fildeş confiscaţi la Oancea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţişti de frontieră din cadrul P.T.F. Oancea, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit într-un autovehicul condus de un cetăţean bulgar doi colţi din fildeş de elefant, în greutate de aproximativ trei kilograme. Bulgarul, A.I., de 34 de ani, intenţiona să ajungă în România la volanul unui microbuz marca Mercedes. "Cu ocazia controlului specific, echipa comună a descoperit, ascunse sub bancheta pasagerului, două bucăţi de colţi, presupuşi a fi din fildeş, unul de  30 cm, iar cel de al doilea de 46 cm, ambii cântărind  2,91 kilograme. Bunurile au fost ridicate şi trimise pentru expertiză la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră. În urma expertizării, specialiştii din cadrul Complexului Muzeal au stabilit că ambii colţi sunt din fildeş de elefant juvenil.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat colţii dintr-o piaţă din Republica Moldova, plătind suma de 20 euro, cu intenţia de a-i face cadou unui prieten din Turcia. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că cei doi colţi sunt din fildeş de elefant.

Pentru că persoana în cauză nu avea documente de import/export sau alte documente şi certificate prevăzute de lege pentru transportul acestor produse cu regim special, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în vederea confiscării, bulgarul fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.500 lei.

Citit 1057 ori Ultima modificare Joi, 10 Aprilie 2014 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.