Cosmote: Congestia reţelei de telefonie mobilă este normală pentru situaţia unui cutremur

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii operatorului de telefonie mobilă Cosmote consideră că faptul că s-a produs o congestionare a reţelei de telefonie este normal pentru astfel de situaţii deosebite, precum un cutremur sau anumite sărbători.

"Echipa tehnică a monitorizat constant performanţa reţelei şi a luat toate măsurile din punct de vedere tehnic astfel încât să o readucă în parametri operaţionali în cel mai scurt timp", potrivit oficialilor Cosmote.

Reprezentanţii Cosmote au mai spus că toate echipele sunt pregătite pentru intervenţii imediate în teren în cazul în care acest lucru este necesar.

De asemenea, potrivit oficialilor Vodafone, congestia puternică din reţeaua de telefonie mobilă în urma cutremurului de sâmbătă a fost cauzată de faptul că un număr prea mare de utilizatori a încercat să iniţieze apeluri în acelaşi timp şi nu au fost alte disfuncţii în reţea.

Reţeaua de telefonie fixă Romtelecom a anunţat că a rămas funcţională după cutremurul produs sâmbătă, deşi au existat câteva centrale din Bucureşti în care s-a înregistrat o congestie în primele zeci de minute de după eveniment din cauza numărului mare de apeluri.

Totodată, potrivit reprezentanţilor Romtelecom, în acel interval de timp imediat de după cutremur, traficul în reţea a crescut cu mult peste 100%, faţă de o zi obişnuiă.

Dan Nica, ministru al Administraţiei şi Internelor, i-a cerut preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii să dispună un control pentru a fi identificate cauzele ce au condus la disfuncţiunile din reţelele de telefonie, după cutremurul de sâmbătă.

Ministrul i-a cerut preşedintelui ANCOM  să dispună un control pentru a fi identificate cauzele care au condus la disfuncţiunile din reţelele de telefonie după cutremurul înregistrat aseară, 25 aprilie anul curent, în condiţiile în care acesta  nu a avut o intensitate deosebită.

Controlul dispus la operatorii de telefonie va începe luni dimineaţă.

Citit 973 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.