Au început PREÎNSCRIERILE la ”Dunărea de Jos”. IATĂ câte LOCURI la ADMITERE la facultate sunt scoase la concurs

Au început PREÎNSCRIERILE la ”Dunărea de Jos”. IATĂ câte LOCURI la ADMITERE la facultate sunt scoase la concurs
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Au început preînscrierile la Dunărea de Jos. Cei care se înregistreză pe site-ul www.admitere.ugal.ro beneficiază de o reducere de 10 la sută din taxa de înscriere (aceasta este de 150 de lei şi în acest an).

1.900 de locuri la buget

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi scoate la concurs pentru această vară 1.900 de locuri la buget, studii de licenţă, la care se adaugă tot atâtea locuri cu taxă. Cele mai multe sunt la Facultatea de Medicină şi Farmacie (266), urmată de Inginerie şi Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (câte 250). În top mai sunt Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (183), Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (167), Facultatea de Litere (164), Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila (130) şi Arhitectură Navală (101). Cele mai puţine locuri vor fi la Facultatea de Arte (31). Din totalul celor 1.900 de locuri, 17  sunt pentru romi,  nouă sunt locuri la buget cu bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenţi cu diploma de bacalaureat obţinută în România, iar şase sunt locuri la buget fără bursă, pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenţi cu diploma de bacalaureat obţinută în România.

Test grilă la licenţă

Admiterea la licenţă se face pe bază de test grilă. Media finală de admitere se calculează astfel: 50 la sută nota la test şi 50 la sută media de la examenul de bacalaureat. Excepţiile sunt: la Medicină, unde media finală la admitere este 100 la sută nota la testul grilă; la Facultatea de Arte, unde admiterea are faza I, eliminatorie (proba de aptitudini), la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, unde finalul înseamnă 50 la sută nota la proba sportivă şi 50 la sută media de bacalaureat. De asemenea, etapa I, eliminatorie, se organizează şi în cazul admiterii la domeniul Teologie, din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie. Prima sesiune de admitere începe în iulie, iar a doua se va organiza în septembrie, pentru locurile rămase libere şi pentru învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Admitere în două etape, în iulie

Etapa I începe cu înscrierea candidaţilor - între 18 şi 23 iulie, desfăşurarea probelor de concurs - între 25 şi 27 iulie, afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestațiilor între 28 şi 29 iulie, depunerea diplomelor de bacalaureat în original pentru cei admişi în etapa I, între 29 iulie şi 1 august. În etapa a II-a, la 1 august, vor fi eliminaţi de pe liste cei care nu au adus diploma şi înlocuiţi cu alţii care iniţial au fost declaraţi respinşi. Pe data de 3 august, ora 16.00, se afişează listele finale. Pe 5 septembrie începe cea de-a doua sesiune de admitere la studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, la Universitatea „Dunărea de Jos”. Între 10 şi 11 septembrie se desfăşoară probele de concurs, între 12 şi 13 septembrie se afişează rezultatele şi sunt rezolvate contestaţiile, iar între 13 şi 14 septembrie se depun diplomele de bacalaureat în original. Între 15 şi 18 septembrie au loc redistribuiri şi afişarea rezultatelor finale.

Citit 8015 ori Ultima modificare Luni, 27 Iunie 2016 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.