Distracţie în Pădurea Gârboavele: 1 Mai cu grătare, dar fără tradiţionalii mici
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Distracţie în Pădurea Gârboavele: 1 Mai cu grătare, dar fără tradiţionalii mici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pădurea Gârboavele a fost luată cu asalt şi anul acesta de gălăţenii care au rămas să îşi petreacă mini-vacanţa de 1 Mai în oraş. Chiar dacă numărul gălăţenilor care au trecut dis-de-dimineaţă bariera de la Gârboavele a fost mic, câţiva nori umbrind cerul, soarele care a apărut în jurul orei 11,00 a dat startul la distracţie. Astfel, înarmaţi cu lemne, cărbuni, bucate fel de fel şi cu pături pentru stat pe iarbă, doritorii de aer curat s-au instalat în locurile special amenajate din pădure. „Este foarte frumos amenajat. În anii trecuţi se mergea direct în pădure, dar acum sunt locuri special amenajate şi este mult mai civilizat. Când terminăm noi cu grătarul poate veni altcineva să folosească focul. Facem şi economie şi nici nu distrugem mediul înconjurător”, ne-a precizat un gălăţean.

Bunătăţi fel de fel

Deşi când se vorbeşte de 1 Mai toată lumea se gândeşte la mici şi bere, anul acesta gălăţenii au rupt tradiţia. Marea majoritate a celor care au încins grătarele în Pădurea Gârboavele au preferat cu totul alte bunătăţi. Astfel, petrecăreţii au ales peştele, carnea de pui şi cea de porc. „Pe vremuri, când te duceai să cumperi o bere îţi dădea obligatoriu şi o chiftea. Acum, ne ospătăm cu un peşte, cu o fripturică. Până la urmă, face fiecare ce are”, ne-a spus un alt gălăţean.

„Îmi aduc aminte de tradiţionalii mici care se mâncau de 1 Mai. Dar, din păcate, nu se mai găsesc pe piaţă mici care erau o dată. E un preparat tradiţional, dar nimeni nu mai respectă reţeta originală. Îmi pare rău să spun asta, dar micii nu mai au acelaşi gust, motiv pentru care azi mâncăm peşte, carne de porc sau de pui”, ne-a explicat un alt domn, venit cu familia la iarbă verde.

Şi cum în nicio zi de sărbătoare nu poate lipsi muzica, câţiva petrecăreţi au folosit boxele de la maşini pentru a nu fi privaţi de acest amănunt. Trebuie remarcat însă faptul că au lipsit manelele, iar cei care ascultau muzică au făcut tot posibilul să nu deranjeze întreaga audienţă.

Una peste alta, distracţia a continuat până seara târziu. Şi va continua şi în zilele viitoare, asta dacă vremea va ţine cu gălăţenii care nu au avut posibilitatea să plece la mare sau la munte în această minivacanţă de 1 Mai.

Citit 3235 ori Ultima modificare Joi, 01 Mai 2014 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.