30 de gospodării au fost inundate la Măstăcani
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

30 de gospodării au fost inundate la Măstăcani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O ploaie torenţială, care a durat doar 20 de minute, a creat pagube în comuna gălăţeană Măstăcani. Aproximativ 30 de gospodării au fost inundate, fiind afectate curţile şi câteva anexe gospodăreşti. Avariate au fost şi drumurile comunale, pe o porţiune de aproximativ doi kilometri, dar şi şapte poduri şi podeţe.

Oamenii sunt foarte supăraţi că munca le-a fost, încă o dată, distrusă. „De toamna trecută şi până acum noi nu am putut intra în grădină. De fiecare dată când plouă, noi suntem inundaţi. Nu ne dorim decât să putem face un şanţ pe lângă şosea pentru a se scurge apa. Ne confruntăm cu această problemă de doi ani de zile, iar primarul nici nu ne face acel şanţ, nici nu ne lasă pe noi să-l facem. Ne-a spus că ne amendează dacă facem aşa ceva”, ni s-a plâns Costică Puiu.

Aceeaşi problemă este şi în grădina Ioanei Florea. „Anul trecut în septembrie, când au fost inundaţiile, ni s-a promis că se va rezolva problema. Nu s-a rezolvat nimic. Anul trecut am muncit degeaba. Nu am reuşit să culegem nimic din recoltă”, ne-a explicat femeia.

La faţa locului a ajuns şi primarul comunei, Ilie Dănuţ. „Aşteptăm o echipă de la Consiliul Judeţean şi de la Prefectură pentru a evalua pagubele. Este adevărat că sunt probleme în mai multe zone din comună. Au fost afectate şase fântâni, dar oamenii vor primi apă potabilă din rezerva noastră. E un canal care traversează Drumul Naţional 26, care aparţine Ocolului Silvic, pe care l-am decolmatat după evenimentele din 11 septembrie 2013. Acum este iar colmatat şi există riscul de a se produce din nou inundaţii acolo. Lucrurile se desfăşoară foarte greu şi chiar avem nevoie de ajutor. Ştiu că oamenii vor un şanţ, dar sursele financiare ale comunei sunt limitate. Aşteptăm ajutor şi de la CJ pentru a rezolva această problemă”, ne-a declarat primarul Ilie Dănuţ. (Teodora Miron)

Reparaţii cu bani din fondul de rezervă al CJ

Strigătul de ajutor al primarului a ajuns şi la urechile celor de la Consiliul Judeţean Galaţi, care iau în calcul alocarea unei sume de bani din fondul de rezervă al instituţiei. „Miercuri seară m-am întâlnit cu primarul, iar joi dimineaţă domnul preşedinte a trimis o echipă pentru evaluarea pagubelor de pe drumurile judeţene şi săteşti. Urmează să sosească în localitate şi domnul prefect (…) DJ 242 era, aseară, plin de aluviuni”, ne-a declarat Costel Fotea, county managerul Consiliului Judeţului Galaţi. (Corina Dobre)

Citit 3768 ori Ultima modificare Joi, 01 Mai 2014 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.