La mulţi ani, România! La mulţi ani, Europa! Tripla sărbătoare, marcată timid la Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

La mulţi ani, România! La mulţi ani, Europa! Tripla sărbătoare, marcată timid la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aleşii din fruntea Consiliului Judeţului şi Primăriei au lipsit de la manifestările organizate de Prefectură, vineri, în Grădina Publică * Un gălăţean le dă politicienilor lecţii de patriotism


 

Doar câţiva cetăţeni simpli, care şi-au păstrat dragostea şi devotamentul faţă de ţară, chiar şi în aceste vremuri tulburi, doi parlamentari (Eugen Chebac şi Florin Pâslaru, cel din urmă mulţumindu-se cu doar câteva minute de prezenţă), câţiva directori de deconcentrate, un consilier local şi un altul judeţean din partea PNL au participat, ieri, la ceremonia dedicată Zilei Independenţei, Zilei Victoriei şi Zilei Europei, alături de prefectul Dorin Otrocol, de subprefect şi de reprezentanţii MAI şi MapN.

Tripla sărbătoare a fost marcată palid la Galaţi, în oraşul care a dat lumii unii dintre cei mai buni luptători (Regimentul 11 Siret) şi care, practic, după cum a subliniat şi Cristian Căldăraru, directorul Muzeului de Istorie Galaţi, a integrat România în Uniunea Europeană încă din anul 1856, atunci când în oraşul de la Mila 80 a fost creată Comisia Europeană a Dunării. „Galaţiul a fost primul oraş din România, care, în 1856, a intrat în structurile europene prin fixarea aici, la Galaţi, a Comisiei Europene a Dunării, o importantă instituţie europeană. Prin urmare, România era în Uniunea Europeană încă de la 1856, prin această instituţie. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Europa!”, a spus Cristian Căldăraru, vorbind totodată şi despre Ziua Independenţei şi a victoriei împotriva Germaniei hitleriste, în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Mândru că este român

Nici măcar doi aleşi de la vârful Primăriei şi al Consiliului Judeţului nu au fost prezenţi la ceremonia organizată de Prefectură. Este drept, primarul Marius Stan are o scuză: a inaugurat, cu bani europeni, un centru ultramodern dedicat copiilor cu dizabilităţi. Ce scuze au, însă, viceprimarii Galaţiului, preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţului? Nu au primit invitaţii pentru a participa la eveniment! Cu toate acestea, ştiau despre manifestarea organizată de Prefectură în Grădina Publică.

La ceremonia dedicată triplei sărbători l-am întâlnit, însă, pe domnul Ion Pătraşcu, un gălăţean care simte şi trăieşte româneşte, un patriot, a cărui expresie a feţei, în momentul arborării drapelului de stat al României şi al celui al Uniunii Europene, nu am mai regăsit-o altundeva.

„Mă mândresc că sunt român. Apreciez că s-a organizat şi în acest an un astfel de eveniment. Sunt pensionar, dar încă mai lucrez. În fiecare an particip la manifestările importante pentru Galaţi şi pentru România. Particip, de asemenea, la Ziua Eroilor. Nu pierd nimic”, ne-a spus domnul Ion Pătraşcu.

 

 

Citit 1229 ori Ultima modificare Vineri, 09 Mai 2014 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.