TRAGEDIE PE FALEZĂ/ Trupul tânărului de 16 ani, care s-a înecat în Dunăre, nu a fost găsit (VIDEO)

TRAGEDIE PE FALEZĂ/ Trupul tânărului de 16 ani, care s-a înecat în Dunăre, nu a  fost găsit (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tragedie fără margini petrecută duminică după-amiază pe Faleza Inferioară a Dunării, unde un adolescent de 16 ani s-a înecat în fluviu, chiar sub ochii trecătorilor.

Marius Micu a plecat de acasă, împreună cu câţiva prieteni. Cum vremea era foarte frumoasă, tinerii s-au oprit pe malul Dunării, în dreptul parcului Viva. La un moment dat, dornici de distracţie, adolescenţii s-au decis să facă baie în fluviu. Marius şi-a încurajat prietenii de pe mal, timp în care i-a şi filmat, cu un telefon mobil. În ciuda faptului că nu ştia să înoate, adolescentul s-a decis să se alăture distracţiei, aşa că s-a avântat şi el în apă. Băiatul a fost luat însă de curenţi.

Unul dintre cei care îl însoţeau a încercat să îl salveze, dar nu a reuşit, aşa că prietenii lui au sunat imediat la 112. Echipajele de pompieri şi SMURD au ajuns la faţa locului şi, cu ajutorul bărcilor de la ISU, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Transporturi, au început căutările. „Am căutat aproximativ o oră şi jumătate, dar totul a fost zadarnic. Deşi am reuşit în alte cazuri să salvăm persoanele aflate în astfel de situaţii, de data aceasta nu am reuşit nici măcar să dăm de el”, ne-a declarat medicul Angel Trifan, coordonator-şef UPU-SMURD Galaţi.

Vestea tragică a ajuns şi la rudele lui Marius, care au venit într-un suflet pe Faleza Inferioară. „A plecat cu băieţii. Nu era prima oară când venea pe faleză. Nu mai avem speranţe că îl vor mai găsi în viaţă. Eu parcă am avut un sentiment de rău. De două nopţi îl visez unchiul meu mort, care îmi dă bani. M-am gândit eu că nu e semn bun, dar nu mă aşteptam la aşa ceva”, ne-a spus Mariana Panaitescu, mătuşa lui Marius. Femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale, pe care le-a primit de la medicii SMURD.

Întreaga tragedie s-a petrecut sub ochii gălăţenilor care se plimbau duminică pe faleză. „Erau trei băieţi. Unul dintre ei s-a dus la fund. L-am auzit când a strigat după ajutor. Unul dintre băieţi a încercat să îl ajute, dar nu a reuşit să-l salveze. Aş fi sărit şi eu, dar nu ştiu să înot”, ne-a declarat un martor, îngrozit de cele întâmplate.

Căutările au fost oprite la lăsarea întunericului şi au fost reluate ieri dimineaţă. Rudele băiatului au stat cu orele pe malul Dunării, în speranţa că pompierii vor reuşi să-i găsească trupul. „L-am crescut 16 ani şi acum nu mai este. Era un copil minunat. Ce voi face eu fără băiatul meu?”, ne-a spus, printre lacrimi, mama tânărului. Din păcate, însă, şi căutările de ieri au rămas fără rezultat.

Marius Micu era elev la Şcoala nr. 24 şi mai avea trei fraţi şi o soră.

Citește și: Tânăr de 16 ani înecat în apele Dunării

 

Citit 3472 ori Ultima modificare Marți, 13 Mai 2014 08:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.