DUNĂREA, în continuă creştere: Şantierul Naval se pregăteşte de INUNDAŢIE

DUNĂREA, în continuă creştere: Şantierul Naval se pregăteşte de INUNDAŢIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dunărea se apropie de cota de inundaţie. De duminică până luni, fluviul a urcat cu şapte centimetri, atingând o cotă de 598 de centimetri. Apa a intrat deja pe o bucată din Faleza Inferioară, dar şi pe unele dintre terasele care se află la malul Dunării.

Ieri, nivelul crescut al Dunării i-a obligat pe cei din Şantierul Naval „Damen” să ia primele măsuri de protecţie. Astfel, 96 dintre angajaţii societăţii au încărcat 2.000 de saci cu nisip şi au început construcţia unui dig de apărare în faţa halei de montaj nave. Au fost obturate două guri de canalizare pluvială, din partea de est a halei de montaj nave, întrucât prezentau pericol de deversare. De asemenea, luni dimineaţă s-au obturat cu saci de nisip patru uşi de acces din partea laterală de nord a halei de montaj nave”, se arată într-un comunicat de presă al Şantierului Naval.

Tot din cauza creşterilor de pe Dunăre, societatea a dat dispoziţie ca legarea navelor la cheurile de armare să fie verificată în permanenţă. „Am verificat situaţia din şantier, dar nu este, momentan, nicio problemă. Şi-au luat toate măsurile care se impun pentru a respecta planul de apărare. Din câte ştiu, Dunărea nu va creşte mai mult de 610 centimetri, aşa că nu cred că vor fi probleme deosebite”, ne-a declarat prefectul Dorin Otrocol.

Autorităţile continuă monitorizarea fluviului şi sunt pregătite să intervină dacă situaţia o va impune.

Citeşte şi: Aproape de cota de inundaţie: Dunărea a ajuns deja pe Faleza Inferioară (FOTO)

Citit 2981 ori Ultima modificare Luni, 26 Mai 2014 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.