Aproape de cota de inundaţie: Dunărea a ajuns deja pe Faleza Inferioară (FOTO)

Aproape de cota de inundaţie: Dunărea a ajuns deja pe Faleza Inferioară (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nivelul Dunării a continuat să crească şi mai are doar nouă centimetri până la cota de inundaţie. Ieri dimineaţă, fluviul măsura 591 de centimetri. Momentan nu au fost semnalate probleme, inclusiv bacul traversează Dunărea după programul normal, din 30 în 30 de minute. Apa însă a pus stăpânire pe o bucată din Faleza Inferioară, îngreunând promenada gălăţenilor. Chiar dacă unii dintre ei se uitau gânditori la nivelul apei, micul lac de pe aleea pietonală i-a bucurat pe cei mici, care nu au pierdut ocazia de a se bălăci un pic. În ciuda faptului că apa a ajuns pe faleză, gălăţenii ieşiţi duminică la prânz la plimbare nu păreau îngrijoraţi. "Nu cred că vor fi probleme la Galaţi. În nici un caz ca în 2010", ne-a spus un domn.

Autorităţile monitorizează în continuare debitul fluviului şi spun că sunt pregătite să intervină. "Se ia în calcul inclusiv restricţionarea vitezei pentru transportul pe Dunăre", ne-a explicat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Dacă Dunărea va continua să crească cu aceeaşi viteză ca şi până acum, în cursul zilei de astăzi cota de inundaţie va fi depăşită. Autorităţile locale au anunţat că apogeul la Galaţi va fi înregistrat pe 26-27 mai.

Vezi şi:

(Video) Dunărea a INUNDAT o porţiune din Faleza Inferioară

Citit 3525 ori Ultima modificare Duminică, 25 Mai 2014 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.