Pâinea noastră în Cipru

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Rumânii din Serbia: Patria Democrată a Rumânilor din Serbia, singurul partid reprezentându-i pe cei 300.000 de români din Timocul sârbesc, şi-a serbat zilele trecute cinci ani de la înfiinţare, fără ca vreun membru al vreunui partid politic din România să fie prezent.

* Savantul din Israel: Premiul Israel 2009 pentru Cercetare Medicală a fost acordat Profesorului Zvi Laron, profesor de endocrinologie pediatrică la Universitatea Tel Aviv şi director al Unităţii de endocrinologie şi diabet din cadrul Spitalului de copii din Petah Tikva. Prof. Laron s-a născut în România în 1927. Şi-a început studiile medicale la Timişoara şi în 1948 a emigrat în Israel.

* Petiţii în Ontario: Membrii comunităţii româneşti din Kitchener, Waterloo, Cambridge şi Guelph au posibilitatea să semneze două petiţii, una adresată autorităţilor româneşti pentru a îmbunătăţi dialogul lor cu ţara şi alta adresată primului ministru al Canadei, Stephen Harper, referitor la eliminarea regimului de vize aplicat cetăţenilor români care vin în vizită în Canada.

* Cimitir militar român la Haguenau: Enoriaşii bisericii ortodoxe române „Sfântul Ioan Botezătorul" din Strasbourg vor merge sâmbată, 9 mai, începând cu ora 12,00, într-un pelerinaj la Cimitirul militar român de la Haguenau,  Franţa.

* Sărbătoarea primăverii în Dacula, SUA: Biserica ortodoxă română „Sfânta Maria" din localitatea americană Dacula va organiza duminică, 10 mai, după slujbă, un picnic cu mâncăruri tradiţionale şi un concert de muzică populară susţinut de interpreta Nicoleta Voica, unde românii din Atlanta vor petrece Sărbătoarea primăverii.

* Concert de pian la Academia Sibelius din Helsinki: Ambasada României la Helsinki îi invită pe toţi iubitorii muzicii miercuri, 12 mai, la Academia Sibelius, la concertul extraordinar al binecunoscutei pianiste românce Ilinca Dumitrescu.

* Festival tradiţional românesc în Michigan: Biserica ortodoxă română „Sfinţii Petru şi Pavel" din localitatea americană Dearbon Heights, Michigan, va organiza sâmbătă, 9 mai, a treia ediţie a Festivalului Tradiţional Românesc.

* Brutăria românească în Cipru: Ambasada României la Nicosia, în cooperare cu Alianţa Românilor din Cipru lansează duminică, 17 mai, în brutăria Zorbas din Aglantzia, un nou eveniment: Tradiţii româneşti de Paşte - Brutăria Românească.

Citit 729 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.