„Salata de sezon”, la Urgenţe

„Salata de sezon”, la Urgenţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă Ziua Internaţională a Muncii a trecut fără prea mare zarvă, medicii de la Urgenţe au avut totuşi ceva de furcă. „În cadrul weekendului prelungit, cu trei zile libere, activitatea spitalului a fost totuşi, în limite normale. 1 Mai muncitoresc n-a mai fost atât de violent ca în alte dăţi. (N.R. Cel puţin în privinţa accidentaţilor proveniţi din conflicte). În schimb, un sinucigaş şi-a luat medicamentele, sătul de viaţă, tocmai de sărbători. E o situaţie frecventă”.

„Un pseudo-sinucigaş, beat mort, a ajuns în comă alcoolică. O depăşire de intenţii. Doi bătuţi de băgat în spital. Un căzut de la înălţime cu politrumatism şi accidente de circulaţie – cinci politrumatisme. (…) Deci salata de sezon a Urgenţei dintr-un mare spital al unuia dintre oraşele mari ale României” a declarat directorul medical adjunct al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa (foto). 

Ceva probleme au mai apărut şi în cazul pacienţilor care suferă de boli cronice. „Bolnavul cronic este supus la tot felul de limitări. Acestea presupun voinţă. A fost o vacanţă legată de şpriţuri, fripturi şi multe altele. Oamenii sunt săraci şi mulţi îşi procură greu medicamentele, chiar în condiţiile facilitărilor existente. Apoi, oamenii, când nu sunt săraci, sunt neglijenţi, mai ales de sărbători”, a mai spus dr. Bacalbaşa.

Citit 1777 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.