Primăria Galaţi, EXECUTATĂ SILIT de nişte gălăţeni/ Datorie de SUTE de mii de euro

Primăria Galaţi, EXECUTATĂ SILIT de nişte gălăţeni/ Datorie de SUTE de mii de euro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce s-au scos în stradă obiecte aparţinând Primăriei cu executorul judecătoresc, în mod paradoxal, s-a ajuns la o înţelegere amiabilă


Probleme la Primăria Galaţi. Mai mulţi angajaţi ai societăţii Vâlceana, intrată recent în faliment, s-au prezentat la sediul Primăriei cu un executor judecătoresc. Şi asta pentru că oamenii aveau de recuperat o datorie, spun ei, de aproximativ un milion de euro. Executarea silită s-a făcut pe baza unei decizii judecătoreşti, definitive şi executorii, dar nu şi irevocabilă. Cei care aveau de recuperat bani au plecat din sediul Primăriei cu un calorifer electric, un expresor de cafea şi un copiator. Obiectele au fost depozitate pe trotuarul de lângă primărie, iar executorul a rămas în sediu pentru a pune sechestru şi pe alte bunuri. „Am lucrat, timp de opt luni, în 2009, la staţia de sortare a deşeurilor. De atunci şi până acum nu am primit banii de la Primăria Galaţi. În 2010 a început şi procesul. În mai anul acesta am obţinut şi decizia de executare şi acum încercăm să ne recuperăm banii”, ne-a declarat Costică Pisică, unul dintre angajaţii Vâlceana, care are de recuperat bani.

„Obiectele pe care le avem aici sunt mult sub valoarea care trebuie acoperită. Vom vedea ce se va întâmpla. Nu putem să luăm şi calculatoarele pentru că au informaţii în ele”; a adăugat şi Aurel Petrache. 

Primăria recunoaşte că are de dat bani către societatea Vâlceana. „Nu s-a spus nicio clipă că nu li se vor da banii. Există un proces pe rol, decizia pe care au obţinut-o dumnealor nu este cea finală. Când se va obţine o hotărâre finală, se va supune problema în Consiliul Local, pentru că este nevoie de o rectificare bugetară pentru plata acestor bani. Este vorba despre o datorie de aproximativ 600.000 de mii de euro”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Galaţi.

După ce angajaţii societăţii Vâlceana au stat minute bune în stradă cu obiectele luate din primărie, executarea a fost anulată. Caloriferul electric, copiatorul şi expresorul de cafea au fost returnate Primăriei. „Ni s-a promis că ni se vor da banii. Domnul executor ne-a spus să ducem înapoi obiectele. Acum aşteptăm să vedem dacă se ţin de promisiune”; ne-au spus angajaţii Vâlceana. 

Astfel, executarea silită a  fost încheiată. Paradoxal, se pare că s-a ajuns la un consens pentru o datorie veche de câţiva ani abia după ce decizia instanţei a fost investită cu formulă executorie.

Citeşte şi:

S-au pus bine cu DUMNEZEU! Iată câţi BANI au împărţit aleşii locali BISERICILOR

Citit 4926 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Iunie 2014 08:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.