Festivalul Bujorului, la Rediu

Festivalul Bujorului, la Rediu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 10 mai, la Rediu, are loc cea de-a treia ediţie a Festivalului Bujorului. Ajunsă deja o tradiţie (la „concurenţă” cu Roşcaniul), manifestarea îşi propune să promoveze tradiţiile locale şi să încurajeze protejarea mediului.

„Festivalul nu este o întâmplare. În imediata vecinătatea a comunei avem o arie protejată cu totul specială, dedicată bujorului românesc şi altor specii rare”, ne-a declarat Gheorghe Buruiană, primarul de la Rediu.

Festivalul de la Rediu va avea două părţi distincte. Prima parte, care începe la ora 9,00, cu festivitatea de deschidere, va consta în o serie de programe artistice susţinute de şcolile din Rediu şi Suhurlui, precum şi de la Şcola generală  „Grigore Moisil” din Galaţi (ansamblul „Ciobănaşul” îndrumat de prof. Traian Ilisan).

Vor avea loc şi o mulţime de întreceri sportive (cu premii!) patronate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, în vreme ce latura ecologistă va fi atinsă prin lansarea numărului 5 al revistei „Eco-Logos”, editată la Rediu.

În partea a doua a manifestării, începând cu ora 11,00, vor avea loc mai multe concerte, susţinute de formaţiile: „Olympus” (a comunităţii elene din Galaţi), „Bujoreanca” (de la Cavadineşti) şi „Albastru” (din Vaslui).

Organizatorii ne-au mai spus că au pregătit participanţilor şi o mulţime de suprize. Aşa că nu ezitaţi: mergeţi duminică la Rediu, la o gură de aer curat şi o porţie de folclor. Merită.

Explicaţie foto: Imagine de la concursul de costume din materiale reciclabile, desfăşurat la ediţia a doua a Festivalului Bujorului de la Rediu

Citit 1158 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.