UPDATE/ TRAGEDIE la Spitalul Judeţean: O femeie S-A ARUNCAT de la etajul opt

UPDATE/ TRAGEDIE la Spitalul Judeţean: O femeie S-A ARUNCAT de la etajul opt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O femeie în vârstă de 47 de ani, din localitatea Şiviţa, s-a aruncat, în noaptea de marţi spre miercuri, de la etajul opt al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”. Simona, care era intrenată de pe 15 iunie la secţia de gastroenterologie, şi-a pierdut viaţa, iar cazul a intrat inclusiv în atenţia poliţiştilor, care au demarat o anchetă.

Gălăţeanca a decis să-şi pună capăt zilelor după ce a fost diagnosticată de medici cu ciroză hepatică cu virus C. Diagnosticul a fost atât de crunt, încât nimic nu a putut să-i schimbe planul. Imediat ce au realizat ce intenţionează să facă femeia, ceilalţi pacienţi din salon le-au alertat pe cadrele medicale. Astfel, o asistentă şi o infirmieră au încercat să o oprească pe pacientă din demersul său. Eforturile depuse de cadrele medicale şi de ceilalţi pacienţi nu au reuşit să o calmeze pe Simona. Aceasta a devenit violentă, a aruncat cu perfuzoare şi alte obiecte în personalul medical, apoi a luat un scaun, pe care l-a folosit pentru a sparge geamul de la salon. „A luat o bucată de sticlă şi cu ea a reuşit să rănească o asistentă în zona şoldului. Apoi a sărit pe geam. Totul a durat maximum zece minute, iar cadrele medicale au făcut tot ce le-a stat în putinţă să o oprească”, ne-a declarat medicul Dan Botezatu, şeful secţiei Gastroenterologie a Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Nimeni nu se aştepta ca Simona să aibă o astfel de reacţie, mai ales că era sub tratament şi avea o stare bună. “Pacienta nu a necesitat un tratament special şi nu a prezentat modificări ale stării generale. Nu a necesitat alte măsuri, a fost o decompensare bruscă”, ne-a explicat doctorul Mihaela Debita, directoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Soţul a ajuns la Urgenţe

Gestul Simonei a şocat pe toată lumea. La primirea veştii, soţul femeii a făcut un şoc nervos şi a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, el fiind preluat de medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Nimeni nu ştie ce a îndemnat-o pe Simona să-şi pună capăt zilelor. “Era o femeie tare bună. Avea doi copii şi mereu a fost o femeie de casă. A avut grijă de familia ei şi nu pot înţelege de ce a ales să facă asta. Au luat-o duminică cu salvarea şi acum o aşteptăm în sicriu. Suntem distruşi. Eu m-am înţeles foarte bine cu ea, era o noră tare bună”, ne-a declarat, printre lacrimi, Călina Şteflogu, soacra Simonei.

În localitatea Şiviţa, toată lumea o ştia ca o femeie bună şi la locul ei. “Nu am auzit niciodată scandal la ei. Nu ştiu să fi avut probleme în familie. Ştiu doar că în ultima perioadă s-a plâns că nu se simte bine şi că au dus-o la spital”, ne-a povestit o vecină.

Diagnosticul a pus capac

Gestul Simonei nu poate fi înţeles de nimeni. Psihologii spun însă că astfel de cazuri pot fi des întâlnite la pacienţii care află că au o boală gravă. “În general, când o persoană află de un diagnostic cu sfârşit letal sau un diagnostic grav, se gândeşte la sfârşit şi consideră în momentul acela că nu mai are pentru ce trăi. O astfel de persoană refuză să mai lupte, să privească spre viitor şi abandonează, pur şi simplu, lupta”, ne-a explicat psihologul Liliana Iordăchescu.

Astfel, s-ar putea explica şi gestul Simonei, care a decis să nu mai privească spre viitor, în ciuda faptului că avea doi copii, pentru care ar fi meritat să lupte. Acesta este al doilea caz de suicid petrecut în ultimul an la Spitalul Judeţean Galaţi.


O femeie de 47 de ani s-a aruncat de la etajul opt al Spitalului Judeţean din Galaţi. Se pare că aceasta a ameninţat o asistentă cu un ciob dintr-un geam pentru a se asigura că nu va fi oprită din demersul ei. Femeia şi-a pierdut viaţa în urma căzăturii. Poliţiştii vor demara o anchetă, la fel şi Spitalul Judeţean.

Citit 4473 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iunie 2014 17:25

3 comentarii

 • postat de Kasanova
  Miercuri, 18 Iunie 2014 21:52
  5.13.220.***
  Spitalul e dupa chipul si asemanarea marelui conducator Bacalbasa. Triburile cand au cate-o furie iau cu asalt spitalul, cocalarii beti bat personalul medical in urgente, acum si pacienti,probabil in sevraj,care se arunca de la etaj.Si asta in conditiile in care spitalul plateste o firma de paza care pare alcatuita din amarati ce stau pe bani putini fiindca nu gasesc alt loc de munca. Sunt curios care este valoarea contractului si ce se stipuleaza in el,sau e un secret pe banul public? Si daca da, pentru ce sunt platiti? Sa mute bariera? Ca jandarmii si politistii intervin cand e vorba de ceva mai serios. Indiferenta totala pe banii cetatenilor, lipsa de preocupare pentru pacienti, dar toti se afiseaza cu masini scumpe si fac croaziere luxoase in concedii. De unde atatia bani daca salariile sunt mici?
  3
  11
  Raportează
 • postat de unde nu-i cap nu-i nimik
  Miercuri, 18 Iunie 2014 15:22
  5.13.208.***
  lumea spune ca la spitalul militar se construieste puscarie un gard de circa apx 2 m cu fundatie de 0.5 m in pamant a crescut in jurul cladirii multi spun ca investitia va aduce profit
  10
  0
  Raportează
 • postat de Situația bolnavilor din spital devine dificilă din lipsa financiară atât a spitalului, dar mai deosebit din lipsa banilor a pacienților și familiei pacienților și de aici dramele umane a bolnavilor fără ieșire.
  Miercuri, 18 Iunie 2014 12:16
  92.86.89.***
  Situația bolnavilor este destul de gravă, mai ales pentru pacienții incurabili, cu situație gravă în familie din lipsa banilor necesari tratamentului sau tratamentelor, lipsa supravegherii fiind deficitară din partea asistenților în număr prea mic și prin lipsa unui psiholog sau psihiatru chiar pe fiecare etaj, pacienții intrând ușor în panică și disperare pe bună dreptate, bolnavii fiind abandonați de familie din lipsa mijloacelor financiare. Chiar și un preot ar fi necesar pe fiecare palier pentru a susține moral și psihic pacienții prin gânduri creștinești, omenești. Am observat că bolnavilor gravi medicii de salon ''bagă'' puternic somnifere pacienților dificili și poate de aici reacții necontrolate din partea bolnavilor disperați. Nu ar fi rău ca un ziarist sub acoperire să se interneze și apoi să scrie un reportaj, că are de unde și multe se pot afla.
  3
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.