Elicopterul SMURD a ajuns, în sfârşit, la Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Elicopterul SMURD a ajuns, în sfârşit, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inaugurarea noului punct aerian de salvare a avut loc ieri în prezenţa premierului Victor Ponta şi a secretarului de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, doctorul Raed Arafat


Aeronava ce aparţine de ieri Galaţiului este a şaptea din cadrul proiectului şi va deservi cinci judeţe - Galaţi, Brăila, Tulcea, Buzău şi Vrancea - executând şi eventuale misiuni transfrontaliere în Republica Moldova. “Elicopterul va fi folosit într-o zonă foarte importantă şi va completa misiunile elicopterelor din Bucureşti şi Constanţa. Cooperarea dintre cele trei aparate va fi continuă. Autostrada va beneficia de serviciile lor, iar timpul de intervenţie va fi mult mai scurt. Vreau să mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit şi să le urez cât mai puţine misiuni celor care vor deservi acest elicopter”, a declarat doctorul Raed Arafat.

Premierul Victor Ponta a explicat faptul că a vrut să fie prezent la Galaţi  “pentru că este vorba despre o instituţie în care am cea mai mare încredere. Vreau să rog autorităţile locale, preşedintele Consiliului Judeţean, primar şi prefect, să sprijine funcţionarea în bune condiţii e elicopterului”, a precizat Victor Ponta, care a ţinut să-i precizeze preşedintelui Consiliul Judeţean că trebuie să construiască hangarul până în toamnă. Acesta din urmă s-a apărat spunând că CJ-ul va aloca fonduri doar după ce terenul pe care va trebui construit hangarul va trece din administrarea MAI în cea a autorităţilor locale. “Aştept proiectul de hotărâre şi eu îl aprob imediat”, a replicat demnitarul.

Dispecerat Unic Integrat

Tot ieri, a fost inaugurat şi Dispeceratul Unic Integrat (I.S.U. – Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi), care va avea sediul la ISU. Premierul Ponta a avut doar cuvinte de laudă pentru această iniţiativă. „Ideea domnului Arafat de a integra toate instituţiile care acţionează în situaţii de urgenţă (SMURD, ISU, ambulanţa, aviaţia), este o idee extraordinară şi sunt convins că mulţi din Europa ne invidiază pentru ea. Proiectul produce roade, reduce cheltuiala şi lipsa de comunicare între diverse instituţii şi îi obişnuieşte pe oameni să lucreze împreună pentru a salva vieţi”, a precizat premierul.

Considerând că sănătatea este o prioritate în România, Ponta a recunoscut că “sunt puţine zone în care Guvernul a cheltuit banii la fel de bine cum a făcut-o prin dotarea din sănătate. Dincolo de problemele de zi cu zi, boala, locul de muncă, infrastructura, toţi vrem să ştim că sistemul de sănătate funcţionează mai bine. Mai e foarte mult de lucru în ceea ce priveşte partea de ambulatoriu şi a modului în care îi recompensăm pe toţi cei care lucrează în acest domeniu. Orice drum de o mie de mile începe cu primi paşi”, a conchis Ponta.

Citeşte şi: Inaugurarea ELICOPTERULUI de la Galaţi, în prezenţa PREMIERULUI

Citit 3086 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iunie 2014 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.