Un marinar gălăţean, ostatic al piraţilor somalezi

Un marinar gălăţean, ostatic al piraţilor somalezi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul dintre cei unsprezece marinari români răpiţi de către piraţii somalezi în Golful Aden este gălăţean. Timonierul gălăţean Alecu Chirilă, de 56 de ani, alături de ceilalţi zece marinari români răpiţi, era membru al echipajului navei Victoria, sub pavilion Antigua, care a fost capturată de către somalezi marţi după-amiază, în timp ce se îndrepta către portul Jeddah din Marea Roşie.

Contactat telefonic, Cornel Panchici, managerul firmei de crewing Kru Maritime din Constanţa, prin care marinarii au plecat în voiaj, susţine că în acest moment nu poate oferi prea multe informaţii în legătură cu cele întâmplate, dar speră ca românii să fie eliberaţi în curând.

"Într-adevăr, printre marinarii răpiţi se află şi un gălăţean. Este vorba despre domnul Chirilă Alecu, timonier. Am anunţat familiile tuturor celor 11 marinari şi sperăm ca oamenii să fie eliberaţi curând", a spus Cornel Panchici.

Deşi nu am reuşit să luăm legătura cu familia timonierului, am aflat despre acesta că este marinar de cursă lungă cu experienţă şi că a mai fost în astfel de voiaje de-a lungul vremii. Îi dorim să ajungă repede şi sănătos acasă.

Citit 1157 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.