Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
9 comentarii

* Aproape 100 de gălăţeni stau cu frica în sân după ce o groapă a apărut în mijlocul asfaltului * Compania de apă şi canalizare lucrează, dar nu dă detalii despre avaria care produce deja efecte


De mai bine de două săptămâni, locatarii blocului C1, situat pe strada Stadionului, văd cum drumul ce trece prin faţa construcţiei se prăbuşeşte. Mai exact, chiar în faţa Liceului Sportiv s-a căscat un hău adânc de aproximativ jumătate de metru. Preşedintele de scară, Daniela Marcu, spune că a făcut tot ce era omeneşte posibil pentru a alerta autorităţile, însă până acum doar cei de la Apă Canal au venit pentru a vedea despre ce este vorba. "Se poate vedea cu ochiul liber cum s-a prăbuşit strada. Prima dată când am văzut ce se petrece, am sunat la 112. Ne era frică să nu se întâmple ceva. Nimeni nu vine să vorbească cu noi. Am făcut adrese către cei de la Primărie, însă de mai bine de o săptămână nu am primit niciun răspuns în scris", a explicat aceasta.

Grădina şi aleea, deja scufundate

Dacă ar fi fost vorba numai de respectiva groapă, poate că oamenii nu s-ar fi impacientat chiar atât de tare. Problema lor este că, odată cu apariţia respectivei gropi, au apărut fisuri şi în jurul blocului. Mai mult, grădina din faţa construcţiei şi aleea ce duce către intrarea în bloc s-au "scufundat" în pământ mai bine de jumătate de metru.
"Cred că s-a fisurat o ţeavă a celor de la Apă Canal. Din punctul meu de vedere, chiar dacă se va repara ţeava, cred că efectele vor rămâne. Ar trebui să vină cineva să vadă exact ce se întâmplă cu blocul", a mai spus aceasta.
"Problema nu avea cum să apară de la noi. Întreaga instalaţie ce deserveşte blocul a fost schimbată în urmă cu aproximativ 3-4 ani. Singurii cu care am reuşit să vorbim sunt muncitorii care lucrează aici. Ne-au spus că este vorba despre o conductă scoasă din uz. Cu toate acestea, se pare că au găsit apă pe ea", ne-a spus şi un alt locatar, Simion Asandei.
"Au venit mai mulţi, s-au uitat şi au plecat. În timpul ăsta noi ne temem de ce este mai rău", a explicat şi Gheorghe Bâca, un om ce locuieşte în acelaşi imobil.

Apă-Canal tace, strada continuă să se lase

În cursul zilei de ieri, mai multe echipe ale Apă Canal lucrau de zor în faţa liceului cu program sportiv. "Pe strada Stadionului sunt avarii la reţelele de apă gestionate de SC Apă Canal SA. Primăria monitorizează situaţia", a spus Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.
Pe de altă parte, în ciuda demersurilor noastre, compania SC Apă Canal SA nu a oferit niciun punct de vedere oficial. Singura precizare cu privire la această avarie poate fi găsită pe site-ul Apă Canal, de unde aflăm că, în data de 26 iunie, a avut loc o avarie la conducta de 700 de milimetri şi că nu sunt afectaţi consumatorii casnici.
Chiar dacă stau cu grija că se vor prăbuşi în râpă, cei 100 de locatari ai blocului C1 vor fi nevoiţi să plătească de mâine preţuri mărite pentru a beneficia de apă şi canalizare, tocmai companiei care îi poate lăsa fără case.
Mai mult, deşi este evident că pe strada cu pricina a apărut o diferenţă de nivel de aproximativ 50 de centimetri în carosabil, camioanele grele continuă să circule prin zonă, semn că nici poliţia rutieră nu a luat măsuri pentru reglementarea traficului.

Citit 5344 ori Ultima modificare Luni, 30 Iunie 2014 17:42

9 comentarii

 • postat de maria Luni, 13 Octombrie 2014 10:51 5.13.129.*** Link la comentariu
  0
  0

  Da intr-adevar,nu se face NIMIC pe str. Stadionului,vis-a vis de Liceul Sportiv,in afara faptului ca s-a blocat strada,nu face NIMENI....NIMIC .,SE SURPA INCONTINUU,ce face Primaria ??? Vin alegerile si nu-i mai intereseaza nimic pe edilii nostri,mai trist e ca vine iarna,va ninge,stratul de zapada va ingreuna asfaltul si cine stie ce nenorociri vor aparea,dar pesemne ca nu se face nimic,pana nu va fi o tragedie si atunci sa-l vad pe Primar cum va raspunde ?Oameni buni treziti-va si salvati-ne de o nenorocire !

  Raportează
 • postat de Unul munceste, patru privesc! :) Marți, 01 Iulie 2014 22:59 5.13.172.*** Link la comentariu
  0
  6

  @ion , cu ce ma incalzeste daca am asigurare completa de locuinta, dar blocul se prabuseste cu tot cu mine, sau daca dupa aceea stau jdemii de ani, ca vreo companie de asigurari tergiverseaza lucrurile si imi da un container de locuit in loc de apartament, asa cum se intampla peste tot in Romania!!??? Si nu ma lua cu datul in judecata, ca in Romania nu tine! Poate locuiesti intro tara civilizata din Europa si ai uitat ca Romania este inca tara hotilor, cocalarilor, smenarilor, coruptilor, etc

  Raportează
 • postat de Da, se prabuseste tot orasul ca s-a ingreunat cu prosti Marți, 01 Iulie 2014 14:24 5.13.142.*** Link la comentariu
  12
  8

  E ceva distanta de la bloc pana la groapa, ce naiba sa se prabuseasca acolo? Blocul nu se afla pe malul rapei sa zici ca daca se mareste se duce tot malul. Titluri de doi lei numai pentru a speria lumea.

  Raportează
 • postat de IOn Marți, 01 Iulie 2014 14:17 5.13.154.*** Link la comentariu
  3
  2

  asugarea locuintei, alunecari de teren

  Raportează
 • postat de Exista doua feluri de idioti... Marți, 01 Iulie 2014 12:18 5.13.220.*** Link la comentariu
  0
  15

  In ce fel de tara traim? Se surpa strazi intregi si edilii habar nu au care sunt cauzele? Cit de idioti sunt cei ce conduc institutii de stat? In afara de cotizatii la partide si de multa iresponsabilitate, nu sunt specialisti in afara tarii asteia, care sa analizeze asfel de situatii? Sunt prea multe cratere si se inmultesc pe zi ce trece, apar unde nici nu te asteti. Prin acesta zona trec masini de mare tonjaj, s-au construit blocuri "marete" in care s-au desfiintat pereti, apa trece pe linga conductele subterane, canalizari proaste, inundatii, mizerie. In schimbul acestora, organizam concerte si focuri de artificii.

  Raportează
 • postat de DOREL Marți, 01 Iulie 2014 10:24 178.23.65.*** Link la comentariu
  1
  19

  Dorele, terminam si noi astazi treaba?? Ce chef de munca au muncitorii.

  Raportează
 • postat de No, bine ca exist... Marți, 01 Iulie 2014 09:42 91.216.52.*** Link la comentariu
  1
  14

  Pai, un sa fie no? La poalele blocului daca te uiti bine macar in poze. Daca treci pe-acolo, vezi si mai bine. Iar curând, daca autoritatile au aceeasi vedere scrutatoare ca si tine, unde sta acum groapa, va sta si blocul, nicio grija...

  Raportează
 • postat de no Marți, 01 Iulie 2014 08:51 83.103.186.*** Link la comentariu
  9
  13

  Ce titlu infricosator! Dar daca treci pe acolo vezi unde-i groapa si unde-i blocul. Dar daca pica si drobul de sare?

  Raportează
 • postat de cetatean Marți, 01 Iulie 2014 07:58 193.230.156.*** Link la comentariu
  3
  16

  Daca ve-ti da in judecata apa canal ve-ti reuSi un inceput de tragere la raspundere a acestei societati care nu a facut decat sa distruga , platita fiind de cetateni si OCROTITA de primarie. ASA TREBUIE PROCEDAT , IAR DAUNELEL SA FIE RECUPERATE DE LA DIRECTORII ACESTEI INSTITUTII, CARE AU CAPETE SECI , DOVADA FIIND PRESTATIA ACESTEI SOCIETATI CARE NU REFLECTA NICI PE DEPARTE SALARIILE CELOR CE CONDUC ACEASTA SOCIETATE.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.