ACCIDENT DE MUNCĂ la Slobozia Conachi. Muncitor prins sub un mal de pământ
Foto: Foto arhivă: Bogdan Codrescu

ACCIDENT DE MUNCĂ la Slobozia Conachi. Muncitor prins sub un mal de pământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un muncitor de 48 de ani, angajat al unei firme de construcţii gălăţene, se zbate între viaţă şi moarte pe patul de spital. Bărbatul, cu domiciliul în localitatea Pechea, lucra pe un şantier de la Slobozia Conachi. În timp ce săpa un şanţ pentru sistemul de canalizare din localitate, un mal de pământ s-a prăbuşit peste el. Colegii i-au sărit imediat în ajutor şi l-au scos de sub pământ, însă muncitorul intrase deja în stop cardio-respirator.

A fost solicitat şi ajutorul medicilor, un echipaj SMURD ajungând imediat în zonă. Manevrele de resuscitare ale medicilor nu au rămas fără succes, bărbatul fiind readus la viaţă. „Un echipaj SMURD a fost solicitat la Slobozia Conachi, pentru un bărbat prins sub un mal de pământ. După resuscitare, medicii l-au transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă, fiind diagnosticat cu stop cardio-respitaror şi politraumatism prin strivire”, ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Cazul a atras atenţia şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, care a trimis doi inspectori pentru cercetare la faţa locului. „A fost înregistrat un eveniment de muncă. Este vorba despre un bărbat care săpa un şanţ pentru reţeaua de aducţiune a apei şi a fost surprins sub un mal de pământ. În cazul de faţă, comisia de protecţia muncii din cadrul firmei angajatoare va continua cercetările, iar raportul său va ajunge la ITM. Pe baza acestui raport, vom stabili cine se face vinovat de producerea incidentului”, ne-a declarat Ionel Petrea, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi.

Date despre acest eveniment va oferi probabil şi muncitorul, atunci când starea de sănătate îi va permite. Momentan, acesta este în stare critică, la secţia de Terapie intensivă a Spitalului Judeţean.

Citeşte şi: Accident de muncă fatal în Combinat

Citit 2592 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iulie 2014 22:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.