Profesorul Chifan şi-a dat demisia

Profesorul Chifan şi-a dat demisia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu cinci minute înainte de şedinţa care urma să decidă sancţiunile în cazul profesorului filmat în timp ce vindea o lucrare de urgenţă, acesta şi-a anunţat demisia * „Nu vreau ca universitatea să îşi asocieze imaginea cu a mea”, s-a justificat Neculai Chifan *

Neculai Chifan nu a mai aşteptat decizia Senatului Universităţii „Dunărea de Jos” şi a renunţat de bunăvoie la calitatea de cadru didactic universitar. Joi, cu cinci minute înainte de şedinţa Senatului care urma să stabilească vinovăţia şi, respectiv, sancţiunea în cazul flagrantului filmat cu vânzarea unei lucrări de licenţă, conf. dr. Neculai Chifan şi-a înaintat  demisia.

„Am ales această variantă pentru că nu vreau ca universitatea să îşi asocieze imaginea cu a mea. Universitatea „Dunărea de Jos” nu merită o astfel de generalizare. Probabil că oricum şi Senatul ar fi luat decizia de a ne despărţi. E mai bine aşa”, a declarat Neculai Chifan, la câteva minute după depunerea demisiei.

Întrebat dacă nu e curios să afle care ar fi fost decizia Senatului, Neculai Chifan a spus că Senatul nu şi-ar fi permis să îl păstreze în corpul profesoral. „Nu cred că aş fi avut parte de o decizie favorabilă, însă chiar dacă acest lucru s-ar fi întâmplat nu ar fi fost corect”, a mai precizat eroul flagrantului difuzat de postul Realitatea TV.

Fostul prodecan al Facultăţii de Ştiinţe a mai declarat că îi pare rău că părăseşte universitatea în acest fel şi că cel mai mult regretă despărţirea de studenţii săi.

„Le mulţumesc tuturor studenţilor mei, în special celor care m-au susţinut în această perioadă. Mai departe, nu părăsesc sistemul de învăţământ, probabil voi activa în învăţământul preuniversitar”, a mai declarat conf. dr. Neculai Chifan.

În aceste condiţii, deşi avea pe ordinea de zi „cazul Chifan”, Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” nu a mai discutat această problemă. Membrii Senatului au fost informaţi în legătură cu hotărârea lui Neculai Chifan, astfel încât şedinţa s-a derulat cu probleme curente.

Senatul a luat la cunoştinţă

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, Senatul Universităţii ,,Dunărea de Jos” a luat ieri la cunoştinţă demisia profesorului Neculai Chifan, fiind semnată  decizia de încetare a relaţiilor de muncă cu respectivul cadru didactic. „De asemenea, Senatul a analizat măsurile ce pot fi luate pentru preîntâmpinarea unor cazuri de acest fel”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de purtătorul de cuvânt al universităţii, Luiza Şerbănescu.

Citit 2036 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.