INCREDIBIL! Învestitură AMÂNATĂ, la COTROCENI
Foto: Sursa foto: romanialibera.ro

INCREDIBIL! Învestitură AMÂNATĂ, la COTROCENI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele României, Traian Băsescu, a amânat miercuri ceremonia în care Darius Vâlcov (foto) urma să depună jurământul de învestitură în funcţia de ministru delegat pentru Buget, după ce premierul Victor Ponta a renunţat să mai participe la eveniment, potrivit mediafax.ro.

Este pentru prima oara când se întâmplă un asemenea lucru, a relatat presa centrală.

Ziua și ora de desfășurare ale ceremoniei de la Cotroceni au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului României, însă, cu zece minute înainte, premierul Victor Ponta a anunţat că nu mai participă, fiindcă ia parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române, a relatat europafm.ro. Cu puţin înaintea anunţului Administraţiei prezidenţiale, întrebat de MEDIAFAX dacă merge la Cotroceni la depunerea jurământului de către Darius Vâlcov, premierul Ponta a răspuns: ”Merge domnul Oprea (vicepremierul Gabriel Oprea - n.r.)”.

În această situaţie, Darius Vâlcov rămâne, deocamdată, ministru doar pe hârtie, ceremonia de depunere a jurământului, obligatorie înainte de preluarea portofoliului de la predecesorul său, Liviu Voinea, amânându-se fără o dată precisă.

La o săptămână după ce preşedintele Traian Băsescu declara, la un talkshow pe un post naţional de televiziune, că nu are niciun comentariu de făcut în ce priveşte nominalizarea slătineanului Darius Vâlcov, 37 de ani, senator PSD de Olt, pentru funcţia de ministru delegat al Bugetului, joi, 27 august a.c., şeful statului a oficializat acest lucru. El a semnat numirea senatorului PSD de Olt în funcţia menţionată, precum şi decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea de la şefia ministerului de resort, acesta urmând să ocupe un post de viceguvernator la Banca Naţională, potrivit adevarul.ro.

Iniţial, pentru postul guvernamental respectiv a fost propus deputatul Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj, dar preşedintele Traian Băsescu a respins propunerea PSD pe motiv că acesta nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului din cauza lipsei de experienţă în domeniu.

Potrivit Constituţiei, propunerea actuală nu mai putea fi refuzată de şeful statului, a mai adăugat adevarul.ro.


UPDATE: Darius Vâlcov va depune jurământul joi la ora 11,00

Premierul Victor Ponta i-a scris miercuri preşedintelui Traian Băsescu solicitând reprogramarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov, potrivit europafm.ro. Premierul a subliniat că este disponibil joi în intervalul orar 9,00 - 12.00. "Menţionez că după ora 12,00 voi fi plecat din ţară", se precizează în scrisoarea prim-ministrului.

Palatul Cotroceni a fost de acord cu reprogramarea ceremoniei de investitură a noului ministru al bugetului pentru joi, la ora 11,00.

Citit 1347 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2015 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.