Fotografi români în Himalaya

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ciuleandra în Canada - Centrul Comunitar Românesc, prin grupurile de dansuri „Cireşarii” şi „Ciuleandra”, este prezent pe scena Royal City Multicultural Festival, care are loc sâmbătă, 16 mai, la New Westminster Quay Market (Canada). Participarea grupurilor româneşti va avea loc în jurul orei 16,30. Festivalul se desfăşoară în aer liber, iar intrarea este gratuită.

* Pavilion românesc la Cannes - România va avea, pentru al patrulea an consecutiv, un pavilion individual în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (13 - 24 mai), în Village International, la Marché du Film, informează organizatorii, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR). O misiune aparte a APFR la Cannes o reprezintă susţinerea românilor prezenţi în diferite secţiuni competitive sau noncompetitive ale festivalului de pe Croazetă. România este prezentă, anul acesta, atât în secţiunea Un Certain Regard, cu "Amintiri din Epoca de Aur" - film-omnibus produs de Cristian Mungiu, care semnează şi scenariul, dar şi regia alături de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu - şi cu "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu. În plus, pelicula româno-franceză "Cenuşă şi sânge/ Cendres et Sang", coprodusă de Libra Film, va avea parte de o proiecţie specială în cadrul Selecţiei oficiale.

* Fetele de la Etnic, în Alger - Trupa Etnic va susţine sâmbătă, 16 mai, un concert în capitala Algeriei, în cadrul Festivalului Cultural European de la Alger. Concertul trupei Etnic va avea loc, începând cu orele 19,00, într-una din cele mai importante locaţii culturale din Alger, sala Ibn Zeydoun din complexul Riadh El Feth.

* Concert Raoul în California - Interpretul român Raoul, alături de ansamblul „Flori de Mai”, va susţine vineri, 15 mai, la Sala Casei Române din Hayward - California, un spectacol de muzică uşoară şi populară românească, transmite Biserica ortodoxă română „Învierea Domnului" din Hayward. Biletele de intrare au preţul de 25 de dolari de persoană.

* Tradiţie la înălţime - Pentru prima dată, o echipă de fotografi români organizează o expediţie fotografică de trekking în Himalaya. Respectând o tradiţie de peste 50 de ani de cunoaştere şi protejare a mediului, compania Nikon îşi alătură o echipă de fotografi neînfricaţi, de data aceasta din România, avându-l ca lider pe specialistul Mihai Moiceanu, unul dintre cei mai buni fotografi de natură din România, deţinător  al distincţiei de excelenţă din partea Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică.

Citit 752 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.