Chirurgii i-au salvat antebraţul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un tecucean şi-a retezat antebraţul stâng cu flexul * Chirurgii au reuşit să i-l reataşeze *

Un bărbat de 54 de ani din Tecuci a fost la doar un pas de a-şi pierde definitiv antebraţul stâng. Era acasă, cu un prieten, când a băgat în priză ştecherul de la flex.

„A fost un buton blocat, eu nu l-am observat, iar când l-am băgat în priză (flexul – n.r.) a sărit şi m-a rănit. Prietenul meu, când a văzut ce s-a întâmplat, a rămas mut”, povesteşte tecuceanul, internat acum în secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Ieri, bărbatul a fost adus de urgenţă la spital şi trimis în sala de operaţie, unde o echipă alcătuită din chirurgi  din cadrul mai multor secţii a reuşit să îi reataşeze antebraţul.

„A fost internat un bărbat căruia un flex i-a secţionat antebraţul: i-a fracturat ambele oase şi i-a secţionat vasele de sânge şi nervii. A intervenit o echipă chirurgicală mixtă, formată din medici de la chirurgie plastică, chirurgie vasculară – este meritul dr. Munteanu – şi ortopedie”.

„S-a realizat continuitatea oaselor, iar vasele de sânge au fost suturate. Momentan s-a realizat doar apropierea nervilor, însă antebraţul este cald şi funcţional. E bine să ai noroc, iar uneori norocul poate însemna o echipă chirurgicală mixtă”, a declarat directorul medical adjunct al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Citit 747 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.