MOARTEA PATRONULUI de la "Red Velvet" iscă SCANDAL. Rudele ACUZĂ Poliţia Galaţi

MOARTEA PATRONULUI de la "Red Velvet" iscă SCANDAL. Rudele ACUZĂ Poliţia Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Rudele bărbatului, cunoscut cu multiple probleme de sănătate, îi acuză pe poliţiştii gălăţeni că nu i-ar fi facilitat accesul la îngrijiri medicale în regim de internare * Moartea arestatului este cercetată de procurori, în cadrul unui dosar penal deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi


Moartea lui Iura Dobrev, brăileanul arestat la finele lunii iunie pentru trafic de persoane, iniţierea unui grup infracţional şi spălare de bani, atrage după sine acuzaţii grave, pe care familia acestuia le aduce autorităţilor care îl ţineau în custodie. Instituţia vizată este IPJ Galaţi, mai precis Serviciul de Reţinere şi Arest Preventiv, unde patronul stabilimentului "Red Velvet", despre care se spunea că ar fi mascat un bordel de lux, era încarcerat de pe 25 iunie, pe durata cercetărilor efectuate de procurorii DIICOT. Familia lui Dobrev spune că bărbatul, în vârstă de 53 de ani, era cunoscut cu multiple afecţiuni şi se afla sub tratament, dar că aceste probleme ar fi fost tratate cu superficialitate de cei care îl aveau în custodie.

"Era cardiac, a fost supus unei operaţii de by-pass în 2006, la Madrid, avea un infarct la activ. Mai avea diabet şi pietre la rinichi şi, cu toate că s-a plâns de nenumărate ori că îi era rău, nu a fost internat în spital de când este arestat. Avea nevoie de îngrijire medicală, la care nu i-a fost asigurat accesul, deşi noi am depus la Poliţie dosarul medical", susţine Viorel Răileanu, fiul cel mare al decedatului.

Rudele arestatului afirmă că acesta a fost adus în ultimele zile de două ori la spital, după ce s-a simţit foarte rău, respectiv sâmbătă şi în noaptea de miercuri spre joi, dar abia ultima dată a fost internat la Terapie Intensivă. Pentru faptul că Dobrev nu a fost investigat şi tratat în regim de internare niciodată din momentul arestului, oamenii învinuiesc tot Poliţia.

"Tata a murit cu zile, pentru că nu au avut grijă de el. Nimeni nu i-a băgat în seamă cerinţele, urletele. IPJ Galaţi i-a refuzat internarea în spital, pe motiv că nu au suficienţi gardieni să aibă grijă de el. Puteau să îl trimită la Rahova sau în altă parte, unde putea să fie supravegheat medical. Îmi spunea la telefon că i se dă Ibubrofen şi Nurofen pentru durere, dar el era cardiac, nu se trata cu aşa ceva. Medicul de la spital ne-a spus că tata a fost adus în comă", afirmă Isabela Dobrev, fiica decedatului.

A plecat din arest cu suspiciuni de colică renală

Aceasta a fost suspiciunea medicilor de la ambulanţa care l-a transportat pe Dobrev la Spitalul de Urgenţă de două ori în ultimele săptămâni. Întrucât bărbatul acuza dureri lombare şi alte simptome caracteristice prezenţei pietrelor la rinichi, i s-au administrat calmante şi a fost dus la Urgenţe. A doua oară, miercuri noaptea, starea bărbatului s-a deteriorat rapid, acesta murind la câteva ore de la internarea în secţia de Reanimare.

"Pe data de 3 septembrie, am fost solicitaţi să preluăm un pacient de la Arestul Poliţiei Galaţi, cu dureri în zona lombară, obez, cu antecedente cardiace. După ce i s-au făcut calmante, a fost adus la Spitalul de Urgenţă. Ulterior, în jurul orei 2.00 noaptea, pe data de 4 septembrie, am fost din nou solicitaţi, pentru acelaşi pacient. L-am preluat din nou de la Arest. Era agitat, transpirat, cu dureri puternice în zona lombară, etichetat fiind de asemenea cu o colică renală. A fost din nou transportat la spital, unde a rămas internat. Este adevărat că durerile lombare pot sugera un anevrism de aortă lombară", a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

"Arestatul a fost supravegheat medical"

Este poziţia oficială a IPJ Galaţi, prin care se afirmă faptul că atât la încarcerare cât şi pe toată durata cât a stat în celula poliţiei, Iura Dobrev a fost monitorizat din punct de vedere medical. "Întrucât, pe parcursul stării de arest preventiv, starea de sănătate a bărbatului s-a  deteriorat, acesta a fost transportat, de două ori, la Spitalul Judeţean Galaţi. Pe toată durata arestului preventiv, bărbatul a beneficiat în mod constant de asistenţă medicală de specialitate, din partea Centrului Medical Judeţean Galaţi al Ministerului Afacerilor Interne", declară comisar Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Moartea arestatului din Brăila este acum cercetată de procurorii gălăţeni care au deschis un dosar de cercetare penală. Anchetatorii vor trebui să verifice dacă în privinţa lui Dobrev s-au luat toate măsurile pe care le-ar fi impus starea sa de sănătate şi dacă acesta ar fi trebuit eventual transferat într-o altă unitate, unde ar fi putut fi evaluat şi tratat în condiţii de detenţie.

CITEŞTE ŞI: Patronul bordelului de lux din Brăila A MURIT la spital după ce i s-a făcut rău în arest

Citit 4880 ori Ultima modificare Vineri, 05 Septembrie 2014 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.